От: Избор на монитор
Аз имам по-малък модел, U2313HM, който на всичкото отгоре е с PWM, ама не ми пречи. Откъм марката и изработката съм доволен и нямам забележки, поне засега.
Отделно имам и 2 други по-стари монитора от двете му страни, дето са 22 инчови, ама изглеждат по-големи щото са по-четвъртити. Та се чувствам добре с три монитора, макар че това до някъде е overkill, както казват американците. С два ми е доста по-добре отколкото с един, с три ми е леко по-добре отколкото с два, но това може да е щото трудно върша повече от две неща едновременно.
Този широкия дето си харесал е на практика монитор и половина на цената на два или даже три монитора. Не съм го пробвал нали, не мога да кажа дали има смисъл, но откъм бюджет ми изглежда overkill. Ако за теб няма да е набутвация (нали си програмист), взимай го и си мисли за още един такъв. Ако това са един вид последните ти пари, за тях можеш да вземеш два пъти повече пиксели под формата на 3 нормални монитора.
Недостатъка на отделните монитори са рамките между тях, но пък от друга страна лесно се прехвърлят прозорци на тях и винаги можеш да си определиш кой монитор за какво ще се ползва. Също така лесно се получава оня "curved" момент.