Кои коментари ползвате за вашите сайтове?
Кои са най-добри от към SEO гледна точка и User Friendly също?
Здравей. Коментари, които са релевантни към темата, такива, които нямат по 100 изходящи линкове и направени от хора, които знаят за какво говорят, а не се изказват неподготвени, само за да вземат линкче, ако се предлага де.
Но като цяло коментарите, които предизвикват реакция и продължават или стартират дадена дискусия по самата тема са най-ценни, естествено, съдържащи информация и предоставящи някаква гледна точка на нещата, за които е писал автора. Коментари от рода на "велика тема и ще ми е интересно да видя какво ще има в последствие на блога" с линк към сайт си е направо ... не знам, някак да некачествени и ненужни. Лично аз одобрявам само тези, които са хубави и по темата, независими дали са критика или добронамерени, всичко, което изглежда, че е написано на база прочетеното и някой си е направил труда да го осмисли, е добре дошло.
Виж на големите блогове какво се одобрява и може да придобиеш представа, но вярвам, че знаеш и сам де, виждал си подобни коментари. Добър пример за чужбина са големите технологични блогове, където дори се е случвало един коментар да носи повече ценна информация от самия пост. Тукашните сайтове, в БГ, си имат също доста добри коментари, но само в дадена ниша....новинарските сайтове са идеален пример за генериране на гледни точни без никаква идея за реалността, но това им е играта - сбирщайн и провокативно заглавие или тема.