monefff
Well-Known Member
Здравейте колеги,
Написах една книга, и искам да си я спонсорирам сам. Тоест ще си я отпечатъм с мои пари.
Въпросите са ми следните:
- Как да ми излезе възможно най-евтино? (Книгата ще се продава евтино)
- Как стоят нещата с данъците?
- Как мога да я дистрибутирам по различни книжарници?
- Как мога да я преведа и да я продавам в чужбина?
- Как да сложа авторски права върху нея?
Много важно да се знае.. Книгата в момента е написана на Български, но искам да я преведа на Английски и да я пусна и в Америка.
Книгата ще се продава САМО на ХАРТИЕН вариант. Тя е предназначена за подарък. Онлайн вариант няма да се продава почти съм убеден.
Как стоят нещата с печатниците, къде да намеря добра и евтина? Трябва ли да ходя в издателски къщи, да им я предложа да я сложат в техните книжарници и т.н.
Има ли хора, които са се сблъсквали с тези въпроси?
Благодаря предварително.
Поздрави,
Симеон
Написах една книга, и искам да си я спонсорирам сам. Тоест ще си я отпечатъм с мои пари.
Въпросите са ми следните:
- Как да ми излезе възможно най-евтино? (Книгата ще се продава евтино)
- Как стоят нещата с данъците?
- Как мога да я дистрибутирам по различни книжарници?
- Как мога да я преведа и да я продавам в чужбина?
- Как да сложа авторски права върху нея?
Много важно да се знае.. Книгата в момента е написана на Български, но искам да я преведа на Английски и да я пусна и в Америка.
Книгата ще се продава САМО на ХАРТИЕН вариант. Тя е предназначена за подарък. Онлайн вариант няма да се продава почти съм убеден.
Как стоят нещата с печатниците, къде да намеря добра и евтина? Трябва ли да ходя в издателски къщи, да им я предложа да я сложат в техните книжарници и т.н.
Има ли хора, които са се сблъсквали с тези въпроси?
Благодаря предварително.
Поздрави,
Симеон