От: Изкарване на пари от компютърни онлайн игри?!
абе какви глупости дрънкаш, в steam американец ако продаде 199+ items(може по $100, а може и по $0,01) трябва да си даде данъчния номер за да му обложат печалбата, става дума за парите в акаунта, които аз не наричам печалба щото са вътре и не можеш да си ги сложиш в джоба...
Всъщност има - в Америка доходите от подобна дейност са недекларуеми . Ако си в БГ и получаваш в пейпал като гифт , също са недекларуеми .
Извинете , но някой реално продавал ли е или само говорите ей така да се намирате на приказка ?
Дейността така или инъче не е от най-легалните - все пак се продава собственост на компания Х , както е записано в договорните отношения на повечето - валута , акаунти , и прочие не са СОБСТВЕНОСТ на играча , а на компанията , т.е играча ползува изброените .
Сега остана да се вкарвате и във филми да плащате данъци - като какво ще ги декларирате , че не ми е ясно ? Ок , някаква дейност от интернет е , но дотам . Занимавам се от доста време и контактувам с други - никои , никога , никъде не е плащал никакви данъци .
абе какви глупости дрънкаш, в steam американец ако продаде 199+ items(може по $100, а може и по $0,01) трябва да си даде данъчния номер за да му обложат печалбата, става дума за парите в акаунта, които аз не наричам печалба щото са вътре и не можеш да си ги сложиш в джоба...