Измама със смс-и ???

От: Измама със смс-и ???

За "авторските права" ще е прекалено, а и не е там пойнта. Гони си това, по което са те прецакали. Подаваш оплакване (пишеш свободен текст) в твоето РПУ (ако ти се изсмеят директно им пъхаш ведомството на Явор Колев под носа) за измама (директно НК се опитай да напъхаш - чл. 209, тъй като може да се докаже, че измамникът преследва користна цел). Ако се стигне до юристи - те ще му мислят, но принципно държавата мрази подобни неща - това не е кукла на Магура. Сумата е мижава, но деянието е с висока степен на обществена опасност (хиляди хора, които биха помогнали в подобни случаи на болни не смеят да го правят точно заради несигурността, че парите отиват по предназначение). Задължително набъркваш и Fortumo - те са били длъжни да проверяват текстовете и за какво се ползват услугите им и косвено могат да ги атакуват и тях - следователно ще окажат пълно съдействие за разкриване на самоличността на измамника (имат данните му от регистрацията, както и правото да събират лични данни). Whois няма да помогне, макар че сайтът ми е познат отнякъде - беше на някого от тукашните коментатори май.

П.С. горенаписаното може да послужи, ако нещата наистина са така, както ги представяш. Ако си знаел, че се набутваш за игра, а не са те излъгали, че есемесите са за болен, а сега искаш да си възстановиш парите по този начин, както и не си запаметил подлъгващото описание на услугата, то нямаш никакви шансове. Скайп-разговорът ви е малко съмнителен и от двете страни, затова допълвам.

Последно редактирано:

Ами съберете се всички измамени, поне ще гоните хилядарка общо. Иначе сега се сетих, че и тук се пробваше с някакви дребни шмекерии, но си бяха детински изпълнения, нищо сериозно или хитро замислено - http://www.predpriemach.com/member.php?u=4933 , http://www.predpriemach.com/showthread.php?p=138888#post138888

Е аз не видях каквото и да е доказателство досега, само приказки.

Така че, хващате се всички, броите колко пари сте изгубили (капка по капка вир става) и отивате до Fortumo. Там им казвате, че техни номера се ползват за измами и искате тяхното съдействие за връщане на сумите (обикновено мобилните оператори забавят около месец, имат и fraud-отчисления). Fortumo нямат право да ви дадат данните му, така че или отивате до полицията, или си го намирате сами (въпрос на 10 минути е да разберете сегашния му адрес). И оттам нататък си го гоните да плаща (определяте му и лихви, за да не се бави много-много). Но заедно трябва - един по един ще се откажете заради малките суми, няма да ви обърнат внимание и изобщо ще е по-трудно.

А ако не ви пука, че ще ви видят физиономиите, то можете и към "Господари на ефира" да се обърнете, те обичат подобни развихрени сюжети (онлайн измами с болни, детски видеоклипчета и игри, престъпността при непълнолетните, сто на сто ще има и някой смъркащ или пушещ в картинката, така че най-вероятно ще ви излъчат).

Последно редактирано:

Пич не така защото не знаеш кога ще опре и до твоят сайт и кога и теб ще те налази някой хейтър

Нека се оплаче но не от сайта а от собственика му ако той е притежателя на 1816

Сайта с нищо не му е навредил, не това е начина

Да съгласен съм ..
недейте хейтва така това НЕ Е РАБОТА НА СОБСТВЕНИКА НА УСЛУГАТА НИТО НА ТОЗИ КОЙТО ПРЕДЛАГА УСЛУГАТА
просто някакви келеши правят шмекерии за да им пратят смс-си

Няма да си върнеш парите. Ситуацията е добре преценена от този xKorem ли какъв е въшльото, излиза че съвсем доброволно и легално си пуснал смс към тази фирма, как ще докажеш, че те е измамил? Саморазправата е най-доброто решение, но ще е трудно да го намериш.

По-добре недейте цака сайта защото ако се окаже, че не е негов може да прецакате някой дето не вие е направил нищо. Дори и негов да е сайта не вие виновен с нищо търсете го него директно.

Аз ако съм ще го намеря по IP-то и ще отида до тях да го оставя без два зъба (въпреки, че за 27лв не си струва много да се занимаваш с някъв келеш) и да се оплачете на ченгелите няма файда нищо няма да направят за такива дребни суми.:)

radeff, не си наясно какво значи измама. При всички измами хората си дават парите или каквото имат там доброволно. Когато е насила се казва грабеж. И двете са престъпления, за които има предвиден затвор в НК.

Да, този номер е на Фортумо. А нищо чудно това да не е собственикът на mysite-bg. Може би, някой се представя за него. Освен това!!! ЗАПОМНЕТЕ: В България никой СМС доставчик като Мобио, Фортумо, Уисдъм,СМС Зона, Йес ПЕй и т.н НЕ позволява и не отдава номера за дарения. В България СМС-услуги с лотарийна и дарителска цел СА ЗАБРАНЕНИ.
Използвал съм кой ли не... запознат съм...и затова го казвам.
А относно това...Фортумо едва ли са запознати. Може би, трябва да пишете на админите във Фортумо да прекратят този префикс, за да няма други опарени.

Уж интернетаджии, а се съмнявате, че може да го откриете :) Което и да е от долните данни да пуснете в Гугъл, в рамките на десетина минути ви е в кърпа вързан, особено ако имате регистрации в тийнейджърските сайтове и форуми и тези за запознанства. Пуберите обикновено там се дънят най-много с лична информация.

Ангел (Ачо) Цветков, 16-годишен
mail: [email protected]

Ми напиши го в Гугъл и ще разбереш кога е роден и че е от Козлодуй примерно.

Ако искате да прочетете цялата хронология от днеска вижте тук : http://famous-scripters.net/hronologiq.txt

Нали си фр вика... е на такива ПРИЯТЕЛи. . просто .. няям думи :) Споко , другия път ще знаеш , пък и на него ще му се върне :П Има 1 лаф ... Бог забавя, но не забравя! :-]

Btw. на колко си гоД?

С "Господарите" верно може да стасне голям купон, щото е много обширна тематика - всички таланти в едно. Стана ми интересен случаят и го пуснах по пързалката, та се оказа, че и сайтът със смс-ите си е негов. А с другия си често срещан ник дори се е правил на кракер като го рекламира по съвместителство - ето пример - http://fooruum.netne.net/

на 16 години съм...

оо И аз... и аз ... ;) xahx..

С "Господарите" верно може да стасне голям купон, щото е много обширна тематика - всички таланти в едно. Стана ми интересен случаят и го пуснах по пързалката, та се оказа, че и сайтът със смс-ите си е негов. А с другия си често срещан ник дори се е правил на кракер като го рекламира по съвместителство - ето пример - http://fooruum.netne.net/

Определено ще стане , даже ще го накарат да върне парите... А иначе какъв хакер е... успял да подкара някакъв шел и айде... ;) Нищо подобно ;-]

Горе