От: Изработване на сайтове и онлайн магазини
Andriyan Maslarov, хората изказали се в темата наистина са малко резки и не им прави чест да използват обидни епитети, но ако оставим тези дребни неща на страни, наистина са прави. Имаш типично грешен подход на начинаещия и това си личи от далече. Ако трябва да коментирам сайта, с който се представяш мога да ти кажа, че е направо за започване от начало. Повярвай ми не е добре, никак даже. Разбирам, че си вложил труд в него и ти си го харесваш, но понякога е добре човек да се върне в началото и да преразгледа концепта. Това дава повече опит и различна гледна точка и понякога решава проблеми. Такива страници като твоята се затварят още на 2-рата секунда. Да започнем от цветовата гама, която е най-лошото нещо. Абсолютно неподходящи и "биещи" се цветове. Тъмен фон, пълна липса на акценти. Всичко е слято на едно и е пълна каша. По принцип харесването на цветовете е субективно и поначало, всеки човек има индивидуални предпочитания за дадени цветове, но има общо и много вярно схващане, че цветовете действат на възприятието. Ето защо правилния им подбор и правилното разположение в секциите на сайта, ще определи цветовата гама, с която ще работиш, а това значително ще подобри нещата. Хубаво е, ако не знаеш кои цветове си подхождат, да се възползваш от избора на готови цветови схеми. Може за пример да разгледаш на Адобе:
https://color.adobe.com , но винаги имай предвид, че цветовете говорят много и са важни. Следващата ми забележка, е разположението на елементите в сайта. Аз не видях никаква логика в подредбата. Централно подравнено лого, следвано от ляво подравнена навигация, централно подравнен банер, последват от някакъв изпляскан равен текст, без особен акцент последван пак от централно подравнен елемент = мазало, да не кажа едно цветно петно. Единственото, което ми хареса е черната лента най-горе с контактите, но и там си тикнал скайпа отдясно за баланс може би
Шрифтове - и тук нещата са смесица от лоша фантазия. Ако броим логото, значи имаш 4-ри коренно различни шрифта, който си смесил, а това изглежда много зле. Логото, ами какво да ти кажа, то е важен елемент и около него се гради концепция за бизнеса ако щеш. Това, което вие сте избрали ми изглежда като правено от първокласник на Paint. Съвета ми е да се разделите с него, колкото и да си ви харесва. Един симпъл wordmark ще изглежда 100 пъти по-добре. Като цяло започни нещата от начало. Определи си елементите, акцентите и кое къде ще стои. Драсни си го на лист ако трябва. Подбери цветове, но гледай да не са повече от 2-3 цвята. Съобрази фона, за да има ясен контраст. Подбери си подходяща тема за WP и започни да я преработваш, за да се получат нещата. Така представянето ти ще донесе много повече позитиви. Иначе ако мерака ви е да гоните нискобюджетни персонални страници, то няма лошо да го карате така, но поне махни думата "професионално", защото звучи в повече. Успех в начинание желая, дано не се засегнеш. Аз просто си позволих да изкажа моя гледна точка, въпреки че съм много далеч от дизайнер или професионалист.