Предлагам: Изработка на вайбър ботове

ReminD

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
34   0   0
Изработка на вайбър ботове, които могат да разпращат автоматизирани съобщения. Спиди или Еконт имат подобен, ако някой се чуди за какво иде реч.

Могат да са полезни за информиране на потребители/ клиенти на даден сайт - относно поръчки или информация /статии.

Стака е laravel+ mysql, може и Redis да се нагласи , да държи неща в рамта, но като цяло тези неща не са нужни ако не говорим за милион потребители ( абонирани за бота и постоянна итерация с него)

като всеки такъв ще си има админ панел, с потребители, масови съобщения и таргетирани съобщения към един потребител. Играл съм си със същото и на Node/Express , но едва ли някой ще има интерес пред php-то за масовата аудитория.


Последното, което пипах, беше подобен бот, който се ползва от сайт за футболни прогнози, за да информира за мачове потребителите, друго, което съм правил е за вицове, като взима от база и публикува в даден час на потребителите /праща съобщение /send_and_receive_message_flow.png


Flow-a е това, сървъра се конектва към webhook, и след това се действа на request/response , като хубавото е че може да се правят бутони, които местят логиката, и разбира се да се взема user input-a, ако се пита въпрос или се чака конкретен отговор.

Впрочем има възможност и за rich types, от рода на продукти, пример:

rest_rich_messages.jpg


За ремаркетинг е супер, има възможност на seen? delivered? и доста неща като инфо за потребителите.


Понеже нещата са много специфични, цена не мога да дам, ако става дума за екомерс например, трябва да се нагласят апита, пуснете лично съобщение и обяснете за какво ви е нужен и ще го обсъдим. Пускам и линк към документацията, за повече инфо

ориентировъчно - празен работещ админ панел, масови съобщения / еденично съобщение/ списък с абонираните за бота потребители и данните им / и да кажем администратора влиза и пуска масово съобщение до всички - 300лева - ще ви трябва и хостинг. Вече за доработки и интеграции ще се доразбираме отделно.


пс: https://partners.viber.com/login бот се създава от тук безплатно.
 
Последно редактирано:

Горе