Здравейте, интересува ме всичко, свързано с отварянето на онлайн магазин. Имам нужда от информация, съвети и мнения. Какви документи са нужни преди отварянето на магазина? ЕТ или директно ЕООД? Добри фирми за изработка на онлайн магазин и лого и цени? Как стоят нещата с куриерските услуги, има ли фиксирана доставка за клиентите? Трябва ли касов апарат?
Здравей,
Какви документи са нужни преди отварянето на магазина?
За начало е нужно да имаш фирма, ЕООД ще ти свърши идеална работа.
Всеки адвокат може да ти я регистрира за около 200-250 лева.
Оттам нататък спецификата на продуктите, които ще продаваш, определят дали ти е нужна допълнителна документация.
Не се впуска й в легализиране обаче, преди да си сигурен, че ще има пазар за продуктите ти.
Добри фирми за изработка на онлайн магазин и лого и цени?
Препоръчвам себе си.
Лого може да поръчаш във форума с конкурс, много хора го правят и резултатите са доста добри, пиши в търсачката: конкурс лого и ще ти излезнат доста теми.
Как стоят нещата с куриерските услуги, има ли фиксирана доставка за клиентите?
Имаш 2 варианта тук при избор на куриер за доставка.
Или ти организираш транспорта или подписваш договор със куриер като Еконт или Спиди.
До къде и какво ще доставяш трябва да определи избора ти.
Списък с куриери:
http://www.couriers-bg.com/catalog/couriers_in_bulgaria
Цената за доставка се определя от тегло и обем, като имаш обикновено минимум такса за 1 килограм. Това ти е фиксираната такса.
Тук трябва да си направиш сметката, дали ти е изгодно да ти е безплатна доставката, ако са ти скъпи и леки продуктите или не.
Може и да сложиш цената за доставка в цената на продукта. Това се наглася с времето, започни с доставка за твоя сметка.
Трябва ли касов апарат?
Трябва.
Имам нужда от информация, съвети и мнения
Имаш ли продукт за продаване?
Потвърдил ли си пазар? Ако да, има ли място на него за теб?
Имаш ли опит с маркетинг и продажби? Можеш ли да боравиш с инструменти за ремаркетинг и статистика?
Оставам на разположение за консултация.