От: Изработка на фирмен сайт до 1000лв - 2 част
Значи просто се чудя какво е това нещо....
Оттук ми е изключително интересно колко успешни сделки са направени с толкова много спамери, наистина.
Аз 3 тиме си харесах днеска, офертите ми харесаха, но нямах търпение да ги изчета всичките спамове. Човек май в този форум не може да направи никаква тема, без някой да си изръси спама и неодобрението му...Така и не се научихте, че е въпрос на възпитание и уважение към човека да не си чатите в темата му.
Ами няма как сериозен човек да се обърне към теб, защото започваш несериозно темата. Дори и да бях във форума, за да си търся клиенти, никога нямаше да си предложа услугите на теб. Само като видях задание с име "климатик" в .txt формат, написано на кирилица ми стана ясно, че това задание няма да е в твоя полза.
Ако искаш да си свършиш работа има два варианта:
1 - Да се обърнеш към @webnice и той с многото си грамоти, серификати да ти направи сайт с неговата къстъм CMS и след това да го оптимизира и да го изкара на първо място в google и то само 1000 лева.
2 - Да се обърнеш към някои реномирана дизайнерска къща или студио или к'вото си харесаш. Да им обясниш очи в очи какво искаш да направиш и те да ти обяснят как се направи и колко ще ти струва и след това ти да си прецениш. Наблягам на очи в очи!
Не може да казваш на главния готвач, как да ти сготви яденето, после да искаш това ядене да е сготвено професионално, пък от теб няма никаква познания по готвене!!!!!! Ти виждаш спам, аз виждам, как един се опитва да те измами и още няколко ти обясняват, че така не става.
Тука има теми, дето хората предлагат да ти направят сайт за 80 лева или се обърни към тях и не се набутвай повече или се обърни към някои професионалист и си му плати парите. Една заплата на програмист е около 4000 лева месечно, ако той се занимава една седмица със сайта ти значи около 1000 лева ще ти вземе, най - вероятно ще има разноски, като софтуер, компютри, ток, телефон и цената ще скочи, щото тоя човек трябва да си плати за лицензиран софт, трябва да има добър компютър, трябва да има ток, трябва да може да говори по телефона и трябва да има заплата. Сам си прави сметката ако 2 седмици или дори месец се занимава с теб, колко пари ще ти иска. Да не говориш, че ще искаш да въвежда климатици, спецификации, ще искаш да може да се поръчат климатиците, абе 100% ще има нещо интерактивно в сайта ти, което ще качи цената. До тук не съм смятал SEO!
SEO оптимизацията е два вида:
1 - ON Page - Всичко което се прави по страницата. Текстови, мета, заглавия, линкове, лога, тагове и т.н.
2 - OFF Page - Линк билдинг, статии, реклама, социални мрежи и т.н.
Seo-то е абонаментна услуга, която се заплаща на месец или на период не е моментна услуга и не можеш сега да дадеш 500 лева за SEO и да си решиш проблема, щото линка ти ще падне от топ позицията за месец, а след 3 ще е на 50-то място!
Държа да отбележа, че @Webnice използва похвати непознати на човечеството и той може от веднъж да ти направи SEO!!!! Но уменията му са много не над възможностите, ами над въображението на SEO гурутата. Човека е толкова уверен във възможностите си, че работи проектите онлайн, защото не се срамува от тях!!!!
Надявам се съм бил ясен, ако имаш някакви въпроси, попитай ще ти отговоря