Ами дай да видим кои монополисти в Бг изнасят само парите ни и не плащат дължимото, за което страдат всички българи. Не съм запознат и ако имаш инфо ще е интересно..Страшно много ги мислите тези такси дребнави, които вече са станали над 1 млрд. лева до септември/октомври май беше (
Банковата система вдига приходите от такси и комисиони по некредитни продукти / Чистата печалба на банките надхвърли половин милиард лева), а не мислите да речем за… изводите след изглеждане на повече от occupyikonomika видеотата (напр. това за Люксембург или за брат му – Лихтенщайн 5 части) от поредицата на dokumentalni3.
Отдавна не ми прави впечатление колко такси взема банката, обслужване качествено или некачествено, забутана банка, брой клонове и др. изгъзици, а напр. колко стотици милиарди (може би трлн.) отиват неплатени в 0ffsh0re z0nes оазизи, възползващи се корпорациите, фондации и лобитата съответно.
…и почти всеки един от Вас ежедневно я си пие Cola-та, я джитка на iOS-а, я ползва услугите на еди си кой монопол, плащащ смешни пари върху profits. Но не му прави впечатление това (невидимото), а му прави впечатление ВИДИМОТО.
Което е странно (но и целенасочено). Нещо като в онази ситуация в неделята на изборите преди 2 седмици вечерта – всеки вижда ВИДИМОТО, но не и НЕВИДОМОТО (отвличане на вниманието и въобще невнимание).
Такса "закриване" има ако си закриеш картата и разплащателната сметка по-малко от година след откриването.Пред мен имаше човечец, който искаше да му закрият сметката и му искаха 5-10 лв за закриване. Не мисля, че става на въпрос за задължение, а за самата услуга "закриване". Един вид, като се махаш от тях да ти вземат като за последно.
След колко време ги закриват служебно ? Имам една карта която не е използвана 2-3 години, и вече би трябвало да е на минус, ако ги закриват така, ще ги изчакам . Иначе имах една друга пак на няколко години, но тя въобще не беше използвана и скоро разбрах че са я закрили, трябваше ми на същата банка и си изкарах нова, за тая закритата нищо не ми искаха.Такса закриване има почти навасякъде. Особеното е, че ако не я платиш и просто зарежеш сметката без пари, след време ще излезе на минус, а слес още време ще я закрият служебно.
Забравих да напиша продължението на историята - сагата приключи, един месец след като бях подал жалби в банките ми отговориха че ми закриват сметките и не искат да им давам пари. Дори в едната ми върнаха 90 стотинки.
Таксичките си текат , та плащай и закривай.
Понеже след 2-3 месеца моята дебитна карта към ДСК изтича,някой има ли някакво инфо как стоят нещата там ? И мисля да ги сменям каъде бихте ми препоръчали да си направя?
Внимавай, какво закриваш, защото аз отидох да закрия сметка, те ми закрили само картата........после чак след месеци, при плащане на някаква държавна такса+ 6 лв за самото платежно на гишето, служителката ми казва "но Вие имате сметка и комисионната на платежното е по-малка", аз и казвам "не аз нямам вече сметка"....а тя "не имате , не е закрита сметката........през тези месеци, почти година и половина е продължила да се трупа такса за обслужване на сметката.Внимание!!!