От: Ученик търси развитие и възможности за финансиране.
Като цяло всяко мнението, освен за това да си намериш добре платена работа е добро в тая тема.
Важното е да станеш много добър в 1 нещо, ти си споменал за "game development" и "software development", избери 1-то и стани супер добър в това. Което и да избереш, ако си добър, ще направиш много пари, повече от всеки, който работи за друг и е ходил на университет да си губи времето 4 ли 6 ли години забравих колко бяха.
С хазарт не се занимавай, може да си отворих твой букмейкър след време, ако те влече тази ниша, но недей да си от тези, които залагат. Освен вече като почнеш да правиш поне 6 цифри на година и не залагаш 2-3% от парите си ей така да се отпуснеш и да си направиш кефа.
Трябва да си наясно с нещо, на 17 години, даже почваш късно. Така че трябва да бързаш, трябва да експериментира много и да се проваляш много, защото годините минават бързо. Недей слуша всички, които ти казват, че си млад. Само изглеждаш млад, реално скоро ставаш на 18 и след още 2-3 години ще трябва да се издържаш сам, така че работи много и недей си губи времето. Аз ако бях на 17 в момента и ако бях в същото положение, бих отделил всяка свободна минутка да уча възможно най-много за маркетинг и програмиране + да работя за да спестя малко капитал. 1 година след това бих почнал бизнес.
Финансиране не се търси така, и това да ти кажа. Каза, че имаш няколко робота, направи едно сайтче, където да ги продаваш, прочети малко за маркетинг (НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ СЪС SEO), ако знаеш английски посети този
линк и научи как да си докара малко безплатен трафик. И след като имаш продажби, може да отвориш една темичка тук и да потърсиш финансиране.
П.С. Деба, 97 набор са станали на 17, чуствам се дърт вече. Блинки, забрани на младите да споменават на колко са, че да се чуствам по-добре за себе си.