От: Имали някаква яснота около последните тесли на Гошо?
Еми хубаво, щом така мислиш
Значи аз имам линкове от 120 домейна, като 90 от тях са ми сигурно нишови, тоест от сайтове по тематиката на моя, имам блог със 70 статии, уникални, писани за хора, да са интересни, които привличат истински хора, които се интересуват, а не са само за Гугъл, всяка статия е между 600-1000 думи. Имам 4-5 тематични допълнителни сайта, всеки с по около 10-20 статии, пак уникални и пак писани за хора. Всички статии са добавени в по 5 социалки, и всички са със социални сигнали в Г+ и ФБ. В целият ми сайт има текст, който бих казал, че даже е много за онлайн магазин, всяко описание ми е уникално, всяко заглавие също. Всяко име на картинка ми е уникално, всяко урл също. Описанията ми са супер дълги, даже понякога се чудя какви глупости да пиша за продуктите, че да стане по-дълго, буквално си ги смуча от пръстите. Бях на първа позиция по думите си доста време. Сега съм на 2-ра или 3-та, а първият сайт има линкове от 30-35 домейна, общо 190 беклинка, аз имам 4-5 хиляди. да знам добре, че количеството вече няма значение, но този сайт, за който говоря е буквално празен от към текст. Описанията на продуктите са копирани и са поне 3-4 пъти по-кратки от моите. И т.н. и т.н., няма да говорим че имам доста развита Г+ страница, клипове в YT и т.н. Само ще каже, че на мен допълнителните ми сайтове са на първа страница, блоговете, които сочат към основния ми сайт имат реални посетители всеки ден, пак от Гугъл само. Въпросът е, че този сайт беше на 3-5 страница преди, никъде го нямаше, 4-5 месеца реклама и изведнъж първо място. Та този сайт няма дори meta tag description , излиза в Гугъл с имената на продуктите си, вместо описание. То и затова сигурно не кликат толкова на него, въпреки първата позиция, защото едно е да излизаш с описание, да приканваш хората да посетят. Друго е да пише "мъжка блуза 24 лв., дамско яке 50 лв. детайл..купи M/s-32" Не съм специалист и не искам да се правя на такъв, просто казвам неща, които ми правят впечатление, както и това което ми каза момчето, което работи за Гугъл.
Живот и здраве, след два три месеца и аз ще пусна реклама, най-малкото за да видя какво ще стане. И после ще ми е горе-долу ясно.