От: Имали някаква яснота около последните тесли на Гошо?
едва ли някога нещата ще са както преди, защото вече всеки е оптимизатор, всичко това бъгясва системата. Мисля, че точно поради тези причини гугъл иска да отсее изкуственото класиране на такива сайтове и понеже не са намерили точния алгоритъм се получава този денс. Тестват със сигурност много неща именно в тази насока според мен. Те пандите и пингвините, едно на ръка, сигурно лесно ги набарват такива сайтове вече. Става въпрос за "правилно оптимизирани сайтове", за които още се чудят да ги наказват ли или да ги приемат за чисти. Отскоро цъкам в тази сфера, но ще ви кажа едно: в тия "ниши", в които се занимавам сайтовете не са оптимизирани, всичко си е натурално. И виждам кое как влияе при равни други условия. Примерно ей сега подкарах една кратка кампания във FB, което увеличи лайковете не само на страницата, но и на самия сайт. Това се хареса на гугъл и го поощри. същото важи за Г+ и туитър. Точно тия неща гугъл, може би иска да вкара като един от основните фактори за определяне колко ценен е един сайт за потребителя (което си им е цел). Така че много зависи в каква сфера са ви сайтовете, ако има много оптимизация ще има много денс нормално е.
Контент и повече социалност, това е за мен оптимизацията + нормално количество качествени линкове. Ама хайде, че се увлякох пък и със сигурност някой ще почне да хейтва.