Имате ли опит с принтерите?

AMOUN

Well-Known Member
Трябва да купя два принтера
Един черно бял ли как се води да не е цветен за да принтирам разни документи ... с натоварване 50-100 листа на ден.
и един цветен искам на който да принтирам етикети.

Имате ли опит кои модели са подходящи за това, да са на сгода консумативите :)

сега карам с няколко лазерни които са втора ръка.

От: Имате ли опит с принтерите?

Аз лично съм дилър на няколко марки препоръчвам Canon за лазерен черно бял. ПО-скъпичките ще ти идват после по-евтини самите копия вече ти си решаваш.
А за цветен никога няма да ти излезе далаверата да си печаташ сам етикетите освен ако не печаваш толкова много че да си вземеш една дигитална Xerox за 50 000 лв.
Мастилено струен за 50 лв. ще изглеждат смешни етикетите освен това като някой ги наплюмчи ще се размазват а лазарен цвете ще хвърлиш 400-500 лв. и после самите копия ще ти идват много скъпо. Печатай ги другаде мога и оферта да ти пусна :)

За черно-бял ползвам лазерен xerox phraser 3117 - добре ми бачка, 3к копия с едно пълнене на касетата, а за нея си знам едно магазинче, където за 20-25 лева ми я пълнят, 4-5 пълнения кара при нормално натоварване и нова касета е 60-70 лева (което си е евтиния). Баси, той пък вече не се продава. Все едно - не ги гледай по цените и изтънчен външен вид - гледай дали касетите им имат чип - щото тия лайняни чипове ограничават ползванията на касетата и не можеш да я пълниш многократно, та да те карат да си купуваш нови и нови касети (които си струват цифра).

За цветните принтери - no idea.

Аз лично съм дилър на няколко марки препоръчвам Canon за лазерен черно бял. ПО-скъпичките ще ти идват после по-евтини самите копия вече ти си решаваш.
А за цветен никога няма да ти излезе далаверата да си печаташ сам етикетите освен ако не печаваш толкова много че да си вземеш една дигитална Xerox за 50 000 лв.
Мастилено струен за 50 лв. ще изглеждат смешни етикетите освен това като някой ги наплюмчи ще се размазват а лазарен цвете ще хвърлиш 400-500 лв. и после самите копия ще ти идват много скъпо. Печатай ги другаде мога и оферта да ти пусна :)

Offtopic: Колко ти ляга едно копие с подобен принтер? Дай някакъв линк с технически данни брой копия, консумативи и т.н., че и на мен ми предстои закупуване (по всяка вероятност) на принтер в скоро време

Не се излагайте. За лазерен принтер - само HP. Аз бих ти препоръчал - лазерен HP 2035 - само дето не съм сигурен дали още го продават модела. Купих го преди 2 год. - 40 стр. в минута, супер качество. Само хартия му слагам и тонер - нищо друго не се налагало да правя по него - нещо като 400 лв. струваше, но кефа цена няма. Преди това бях с един HP1200 - 10 години изкара и още си работи, ама другия по ме кефи - а аз има дни дето и по 1000 листа печатам.

Един познат поддържа митницата в Свиленград и доста други държавни предприятия и доста Brother-и има, аз също имам един принтер на Brother - link и нямам никакви проблеми, зареждането излиза около 25-30лева, а и гаранцияма им е 3 години в момента.

Не се излагайте. За лазерен принтер - само HP. Аз бих ти препоръчал - лазерен HP 2035 - само дето не съм сигурен дали още го продават модела. Купих го преди 2 год. - 40 стр. в минута, супер качество. Само хартия му слагам и тонер - нищо друго не се налагало да правя по него - нещо като 400 лв. струваше, но кефа цена няма. Преди това бях с един HP1200 - 10 години изкара и още си работи, ама другия по ме кефи - а аз има дни дето и по 1000 листа печатам.

HP-тата са дебели и новите касети са много капризни, тия старите от серията 1ХХХ верно са железни, но 1606 мрежовия три пъти носихме касетата за зареждане и накрая ни писна и взехме нова :/

От: От: Имате ли опит с принтерите?

Един познат поддържа митницата в Свиленград и доста други държавни предприятия и доста Brother-и има, аз също имам един принтер на Brother - link и нямам никакви проблеми, зареждането излиза около 25-30лева, а и гаранцияма им е 3 години в момента.
Точно брадърите с гадните мазни чипове на касетите след това ти излизат златни. Като чипа сложи ограничение от горе-долу 6000 страници и да я зареждаш и да не я зареждаш - лапаш дебелия ***, освен ако не намериш някой сервиз нелегално да ти препрограмират чипа, ама то тва препрограмиране горе-долу колкото една рециклирана касета излиза.

Не съм толкова навътре в нещата, трябва да попитам как стоят нещата, лятото като се мотах из офиса сменяха чиповете, ама не знам точно за кои касети ставаше въпрос.

Абе принципно и аз не съм вече навътре с нещата, последно се интересувах преди 3 години, тогава си го взимах моя :) И ме съветваха и приятели и по форуми (и дори в магазина) да си взема ксерокса и да не се занимавам с брадъра (HL2030 беше модела ако не се лъжа) точно заради подмяната и препрограмирането на чиповете и т.н. щуротии. Другия вариант беше 1616 на НР, ама ксерокса има 8мб памет, а НР-то 2мб :) което си е плюс във всяко отношение.

Тъй-като се занимавам и с презареждане на тонер касети да споделя и аз.

За черно бяло принтер с касета 12A си купуваш прави около 1500 - 2000 копия на зареждане. Има и HP с такава касета и Canon само че ще трябва да се разручкаш из обявите на старо, това ти е перфектния вариант за черно бял печат. Принципно една нова касета 12А ти струва 130-140 лева зареждането на повечето места е 36лв с ддс, а при такъв печат мога да ти я пълня и за 20 :lol: имам предвид, ако наистина правиш по 500 листа дневно. Отделно, че при 12А се износват някои части и се подменят от време на време и дори и да ти се скапе цялата касета това е най-евтиният принтер за черно бял печат който някога съм виждал.

Та за черно бял печат HP 1010, 1012,1015, както казах имаше и алтернативи на канон които работеха с тази касета но виж в нета не помня точно моделите и не ми се търси сега.

За цветно виж тука е много сложна работата, според мен няма да намериш евтин вариант за това или поне не евтин и качествен а, ако ти е само за етикети вземи си струен не лазерен и някой канон с пигмент да запечатва мастилото и който може да се зарежда. :) Цветния лазерен печат за малки бройки излиза по-скъпо освен, ако не си печатница.

Моят опит показва това: Купих си преди време принтер Lexmark Z615 - мастилен. Свършиха му мастилниците и сега 2-те са на цената на самия принтер (едината е цвента, а другата черно-бяла). И не съм си всимал нищо от тогава, защото хем цените паднаха, хем технологията дръпна. За това и аз ще следя темата от близо. На мен много ми хвалят принтерите на HP и явно има защо.

За черно-бял ползвам лазерен xerox phraser 3117 - добре ми бачка,

xerox phraser 3117 Хваща само 80 грама тонер има много малак резервоар. :) HP 1010, 1012 итн. които работят с 12а касета резервоара им побира 130-150 грама тонер.

Моят опит показва това: Купих си преди време принтер Lexmark Z615 - мастилен. Свършиха му мастилниците и сега 2-те са на цената на самия принтер (едината е цвента, а другата черно-бяла). И не съм си всимал нищо от тогава, защото хем цените паднаха, хем технологията дръпна. За това и аз ще следя темата от близо. На мен много ми хвалят принтерите на HP и явно има защо.

:) А аз си бях взел canon pixma ip 4500 май беше + по една бутилка мастило за всяка глава и пълноцветна снимка на а4 лист с фото хартия аро ми излизаше на 15 стотинки. Е вярно е че като направи 15 000 копиа и издаде багажа главата му се прецака, но все пак си е нещо. Междо другото още има по половин бутилка мастило за него от всеки цвят. :lol:

За черно-бял търся нещо с голям хамбар... 5 -10 -15 000 копия ако може, за да не се занимавам често да го зареждам.
За цветен... си нямам на идея... ще печатам малки етикети по 20-40 броя на един А4 така че не вярвам да ми излизат златни и ще са в малки количества различни, затова няма смисъл да ми ги печата фирма.
Затова и карам сега с едни хп-та ретро малко но са за 10-15 000 копия касетите.
Но ми писна да ги гледам че на нищо не приличат.

за тия цифри дето говориш си направо да си вземеш една копирна с опция за печат от компютъра Ricoh по-евтини копия няма как да ти дойдат ако наистина печаташ толкова много това 500 листа на ден... и хамбара достатъчен слагаш един пакет хартия и на другия ден пак. А това със зареждането никога не съм го тачел...

а?
50-100 на ден казах бре де видя 500 :)

Горе