Първо мерси на бате Нико за линковете за фондовете. Значи предпоръчвам на хората които искат да инвестират свободни пари и неразбират от това, да го направят във
Фондове, защото там парите се оправляват от професионални менеджери и рискът е по-малък от колкото да си неопитен и сам да го правиш. Аз така започнах преди 4 години и чак от година и половина реших да започна и аз да
инвестирам сам.
Но преди това изкарах курс лятото и от там научих много полезни неща.
Та да започнеме от фондовете те ВЕЧЕ са много в България, аз лично започнах с
сигурно сте им виждали реклами по тв-то: Елана, проучих ги видях че са от доста дълго време на бг пазара над 10 години и ми се видяха сигурни да вложа пари при тях. Започнах с
балансиран портфейл сега е
балансиран ЕВрофонд, защото прецених, че риска да си загубя парите е по-малък, както и процентът на доходност беше по-малък, но в началото всеки го е страх за парите си, особено по-големите преприемачи които са видели навремето пирамидите и фараоните, а сигурно и по-малките са чували за
Лайфчойс.(сори за изреченията ама съм от немската школа и така съм свикнал да пиша
)
После като видях как парите започнаха да се увеличават без да си мърдам пръста, започнах да алчнея и си прехвърлиха капиталите във
Високорискувия Фонд за да почна да печеля по-голям процент и до ден днешен имам активи там.
Друг
фонд в които е проверен е
Бенчмарк
Иначе
Капман направиха миналата година доходност от 116% в Капман Макс, а тази и повече
.
Еми това е ако имате въпроси пиатйте иначе повечко инфо от самите сайтове на фондовете, там е обяснен принципът на
инвестиаране на ваште пари.
Относно цяла секциа за инвестиране трябва да има по-голям интерес. От анкетет се вижда, че има хора които вече инвестират, ама не споделят как, има и хора които искат да се научат, но не питат нещо конкретно. Затова очакваме повечко инфо и въпроси по темата