Привет на всички,
Дойде време да пусна и аз нещо, тъкмо да раздвижа секцията.
Отдавна ме спохождат мисли за SEO оптимизация на домейн, но за сега проучвам.
Нека имаме домейн www.keywordnaosnoven.com:
Domain Created Date - 2000-01-01
В последствие е изтекъл (expired). Има някакви беклинкове във времето. Идеята е не само да го ползвам за директни линкове към основния ми сайт, но и да се развива като самостоятелен сайт.
Нека имам основен сайт: www.osnoven.com
Имам expired, но наново закупен сайт: www.keywordnaosnoven.com
Целта ми е изтеклият да съответства на ключова дума в основния домейн.
И ми произтичат следните въпроси:
1. Знаем, че за SERP е важно колко стар е домейнът. Над 90% от сайтовете в Топ 10 са 3+годишни. Обаче, купувайки стар домейн от 2000 година, как Google вижда възрастта му? Като 18 годишен или като бебе, в случай че го купя?
2. Какви ползи ще имам ако го развивам като самостоятелен сайт, ще имам ли някакво предимство въобще? Донякъде отговорът тук е в точка 1.
3. Имат ли по-голяма тежест линковете от стар домейн, който е подновен скоро?
Дойде време да пусна и аз нещо, тъкмо да раздвижа секцията.
Отдавна ме спохождат мисли за SEO оптимизация на домейн, но за сега проучвам.
Нека имаме домейн www.keywordnaosnoven.com:
Domain Created Date - 2000-01-01
В последствие е изтекъл (expired). Има някакви беклинкове във времето. Идеята е не само да го ползвам за директни линкове към основния ми сайт, но и да се развива като самостоятелен сайт.
Нека имам основен сайт: www.osnoven.com
Имам expired, но наново закупен сайт: www.keywordnaosnoven.com
Целта ми е изтеклият да съответства на ключова дума в основния домейн.
И ми произтичат следните въпроси:
1. Знаем, че за SERP е важно колко стар е домейнът. Над 90% от сайтовете в Топ 10 са 3+годишни. Обаче, купувайки стар домейн от 2000 година, как Google вижда възрастта му? Като 18 годишен или като бебе, в случай че го купя?
2. Какви ползи ще имам ако го развивам като самостоятелен сайт, ще имам ли някакво предимство въобще? Донякъде отговорът тук е в точка 1.
3. Имат ли по-голяма тежест линковете от стар домейн, който е подновен скоро?