@bobbydigital аз ще си позволя да ти отговоря донякъде с една случка.
Беше преди две години мисля, лятото пътувах с дин бус по Родопите, по едни затънтени пътища. Нещо буса почна да загрява и спрях на една една чешма, малко да де охлади и да го поогледам какво му е.
Гледам отсреща една женица на около 60, пасе 20-30 овце. Направи ми впечатление че е с два бастуна и едвам се тътри, всисъл се затруднява. Поздравих я и почнах да я разпитвам оттук оттам. Та, тя ми разказа че имала някакъв проблем с кръста, май и бяха взели прешлен или нещо от сорта и лекарите и забранили да вдига по-тежко от половин килограм, а тя пасе овце по тия баири и чукари с два бастуна.
Не се сдържах и я попитах, защо се мъчи държавата не и ли дава пенсия да се издържа. Вика дава, дава 135 лева месечно, а лекарствата и 163 лева месечно.
И аз като теб Боби я попитах, ама те не стигат от къде за ток, вода, хляб и олио.
Те вика преди да се разболея овцете бяха 120, сега са двайдетина. Когато и те свършат, не знае.
П. С. Всичко което съм написал в темата е вярно, който желае може да го заведа да се запознае и да види с очите си. Ако на някой изобщо му пука.