kamentk
Well-Known Member
Имам сайт, на който на част от страниците имам картинка която е достатъчно голяма, за да се вижда от ФБ и да ми я предлага като снимка на страницата при споделяне на линка. Обаче картинката не е релевантна със страниците, отделно е с кофти размери и не излиза цялата в полето във ФБ. Абе не трябва да е там и само ми пречи на постването. Отделно, някой потребител като споделя страница, тази картинка излиза първа и се споделя тя и не изглежда добре. Не искам да я махам от страницата, а просто да я деиндексирам от ФБ. Някой знае ли как да я изключа от индекса на Фейсбук. Има ли някакъв мета таг който да ми помогне. Търсих, но нищо не открих.
Има начин как от дадена страница да се окаже коя картинка да се взима, но тук става въпрос за голямо количество страници с различни картинки, на някои има и по 2 релевантни и няма как да се подава точна картинка за всяка страница.
Има начин как от дадена страница да се окаже коя картинка да се взима, но тук става въпрос за голямо количество страници с различни картинки, на някои има и по 2 релевантни и няма как да се подава точна картинка за всяка страница.