Добър ден! На 17 години съм и искам да се развивам като програмист. В момента съм записан на "Училищната Телерик Академия". Учи се уеб програмиране с езика JavaScript, също така и HTML и CSS. След 2 години ще съм завършил гимназия и следователно трябва да се ориентирам къде да продължа. Аз съм решил да уча в СофтУни искам да се занимавам с уеб приложения, може би с езика Java.
Единственото нещо, което ме притеснява е английският ми език. Имам леки затруднения с него поради простата причина, че в моето училище английски почти не се учеше, а от следващата година изобщо няма да се учи. Видях, че в СофтУни почти всичко е на английски и това някак ме притесни, че ще провали развитието ми и следователно няма да успея да се реализирам.
Та въпроса ми е дали можете по някакъв начин да ме насочите какво да правя, дали си струва да се запиша на частни уроци по английски за следващите 2 години и да се опитам да наваксам? Имам огромно желание да се развивам и да имам хубаво бъдеще!
Опитах да говоря с родителите ми, обаче тях въобще не ги вълнува какво правя и какво искам да правя. Просто не ме слушат, когато говоря за образоването си. Те единствено ми казват "учи и ще се справяш в бъдеще". Даже не ме слушат какво искам да уча, къде, как.
Те не могат по никакъв начин да ме ориентират към това какво да уча, с кое да започна, с какво да започна. Заради това моля за някакви съвети. Дали не съм закъснял вече? То кога ще се учи английски, кога програмиране...
Кажете мнението си и ако имате въпроса към мен питайте ще ви отговоря веднага когато съм онлайн!