Има ли фитнес маняци ?

От: Има ли фитнес маняци ?

В кви филми го фкарахте... Момчето е на 16 години.

Просто прочети каква горе-долу диета да спазваш, ходи у фитнеса 3 пъти седмично.
Другото време се занимавай с други спортове за общо развитие на физиката - бягане, туризъм, футбол, колоездене,... Неща от рода.

Помането само у залата няма да те направи Рамбо. Сериозното качване на маса го остави за след някоя и друга година, ако чак толко ти е притрябвало...

Бойни изкуства - развиват СИЧКО. И ше станеш качествен човек. И ше можеш да пребиеш 90% от бодибилдърите ако ти се издръвчат нещо :)
От останалите 10% ще можеш да избягаш да не отнесеш боя.
 
От: Има ли фитнес маняци ?

г.н.в мерси за отговорите доста добре си се постарал...

irrealizable и да хапвам братле немога да кача килограми незнам
защо е така ...

Noke : братле искам да си направя тялото неми е за боя
аз искам да се запиша на MMA ама нямам пари да плащам по 45 лева месечно :С
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Не си давай парите които и без това са ти проблем за фитнес, митнес и прочие простотии на "модерното" време

Може да правиш и в домашна обстановка качествени упражнения при които собственото ти тяло само тренира мускулите си.

Ето ти тренировка два пъти седмично по 30-40 минути при която за 2 месеца ще отвориш гръдния кош още повече и след като си на 16:

1. Набирания на лост със широк хват 3 x 8-12 повторения
2. Кофички 3 x 10-12 повторения
3. Лицеви опори но не женски (на земя) а на два стола-краката на леглото а двете ръце на два стола тялото ти да виси във въздуха 3 x 12-15 повторения
4. Накрая скачане на въже 3 x 100 или колкото можеш

Храна 5 пъти на ден по-малко и ако имаш възможност ходи да плуваш поне веднъж седмично

След като си на 16 гледай да отвориш гръдния кош (кокала) защото имаш още 3-4 години за това а не да качваш мускули които ако не ги тренираш ще станат на пача. С голям торс каквито и тлъстини на корема или паласки отстрани да направиш няма да си личат толкова.
 
От: Има ли фитнес маняци ?

niks сега видях какво си написал мерси и на мен помогна за домашните тренировки,че нема време вече за такива екстри.


Така гледам темата се разви доста добре.А я кажете на някой който не му остава време за ходене до фитнеса какво да прави.За стягане на мускулите и запазване на стегнати шоколадчета.
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Не му остава време да ходи това е извинени време винаги се намира

Видях голями простотии писани тукаhttp://www.predpriemach.com/member.php?u=4075..
За автора на темата на 16 години не ти трябват добавки за да качваш просто не ядеш
яж по 6-7 пъти на ден като удвоиш това което си ял до сега

Мислиш ли че като вземеш креатина ще качиш нещо... Ще ти кажа че освен 98% вода друго няма да стане (и след като го спреш креатина водата ще изчезне и ще се върнеш на предишното състояние)
Креатин взимай само ако тренираш много здраво защото дава много енергия
писал си че си взимал протейн е то с една кутия чудеса нестават това е един от най-добрите
много има да пиша но ме мързи има фитнес форуми в който може да научиш доста неща http://www.predpriemach.com/member.php?u=4075
 
От: Има ли фитнес маняци ?

никс чесно да ти кажа може да ти са стори надуто ама гръдният ми кош
е доста отворен вече от кофичките и лицевите опори който правих !

сега в къщи не правя нищо но за напред може и да се направи нещо :)
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Снощи у 2 часа съм писал някои глупости.
3 пъти седмично на фитнес са много.
2 стигат ако се занимаваш и с други неща.

Някакъв спорт, който натоварва хармонично цялото тяло ти трябва - плуване, лека атлетика (с туй едва ли ше се зафанеш ама карай), бойни изкуства, алабала.
Координация, гъвкавост, бързина, издръжливост - тез работи у бодибилдинга ги няма.
 
От: Има ли фитнес маняци ?

И аз повече от половин година ходя на фитнес и съм се запалил яко. Тренирам успередно бокс и тичам. Като се откажат цигарите ти идва много излишна енергия и финанси. :)

3 пъти седмично фитнес
3 пъти тичане и леки физически натоварвания
1 път бокс

Това ми представлява седмицата. Освен ако не почина - взимам ги от дните за тичане. Опредлено е много хубаво да се спортува. Даже го препоръчвам на всеки. ;)
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Тренирай и се храни редовно! Това е най-важното за всеки начинаещ. Не стават така нещата "дай да се назобя, пак квото стане" ... Иска се да тренираш редовно и продължително, а след това си помисли дали искаш да използваш химия ;). Ако имаш достатъчно пари за качествени добавки, то не ти трябва нищо друго освен редовното ходене на фитнес : )
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Тренирай 6 дни в седмицата като първите 3 прави тежки тренировки, а вторите 3 трен. второстепенни. Понеделник - гърди с бицепс (4 упр гърди и 1 упр бицепс-базово задължително) вторник- гръб и трицепс (4 упр гръб задължително мъртва тяга и чукчета за трицепс - френско) сряда - крака и рамо. От креатина само ще се надуеш с вода и след 20 дни ще изпикаеш повече от половината. Вземи си БЦАА и гейнър ако имаш повече пари си вземи и глутамин. Може да вкараш по нататък Анимал Пак, който ще те възстановява на почти 100% явно не растеж защото не се възстановяваш правилно. Яж поне по 5 пъти на ден като избягваш мазнини. Наблягай вече на пилешко, телешко, яйца, мляко, млечни продукти, макарони, овесени ядки. Ако искаш наистина големи резултати трябва да боднеш вече и да вземеш някой хап, но мисля че ти е рано съдейки по това което си написъл. :)
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Попринцип може да се качи маса само с ядене и усилни тренировки. Но има всякакви структури на тялото и ако не се получава само с храна ,креатина е най-ефикасен.
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Ей, пак ме домързя да прочета всичките романи.. Може да постигнеш ВСИЧКО, на ЧИСТО ;)
Много, много, много ядене, без junk food. Естествено и корави тренировки... Обаче яденето е също толкова важно, щото ти тренираш средно.. да кажем 10 часа от седмицата, останалото време ядеш и спиш.

Ако поемаш нужните въглехидрати в правилното време, спиш и тренираш "куту жувотну" /както казва един фитнес колега/, то ефекта няма как да не дойде, и то бързо!

ПС - И много кардио! Много! ;)

ПС2 - Брато, заеби всичките там зобове, мобове, лайна и путките му майнини.. щот кат се нагърмиш с хапове и глупости и после като спреш за няколко месеца и ставаш като шницел.. ама кофти шницел, такъв... Като ти е на чисто всичко, хем имаш самочувствието, че 'асъл сам си го постигнал, хем пък дори за 1 месец да спреш да тренираш няма да загубиш чак така форма :)
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Малко от личен опит - Първо аз поне не броя креатина и протеина към така наречените химии - не че ги препоръчвам на 16 годишни но ако са на читава фирма и човек няма някакви специфични заболявания би трябвало да няма проблем с тези добавки.

Пил съм два вида креатин -
Креатинова Матрица - Green Magnitude - много ми харесва на вкус - напълно и бързо разтворим - не предизвиква стомашен дискомфорт - пие се по 5гр на ден без зареждаща фаза - дава приличен резултат.
Креатин Монохидрат Оптимум Нутришън - Микронизиран добре се разтваря не предизвиква стомашен дискомфорт - като се умеша с протеин или някакъв шейк не се усеща на вкус - пие се със зареждаща фаза няколко дни по четири пет дози по 5 грама - По лични наблюдения за да има видим ефект след това трябва да се пие по два пъти на ден по 5гр - по принцип препоръчват само по веднъж на ден след зареждащата фаза.

На тези които тепърва ще пият бих им препоръчал монохидрата но задължително да е микронизиран - по евтин е и по добри резултати дава - то и другият сигурно ако се пие по две дози на ден ще даде подобни резултати но разликата в цената е тройна.

Креатина добавя малко сила и вероятно подобрява възстановяването но не това е най важното поне според мен - по важното е че добавя обем на мускулите (вода)
и те изглеждат малко по масивни което е достатъчно да ви повдигне малко настроението и желанието за тренировки. Това е изключително важен психологически момент защото голяма част от трениращите се отказват след първият месец защото не виждат никакъв ефект от положените усилия.

Сега знам че повечето ще кажете ами вместо да пиеш креатин защо просто не хапваш повече та този обем да дойде от маса а не от вода дето после ще поизтече - ами защото пробвах с храненето и като изключиме това че е много досадно да се тъпчеш на всеки три часа на мен лично след няколко дни ми се вгажда това постоянно тъпчене и се отвращавам от мисълта за ядене. Като установих че няма да стане с ядене пробвах и комбинирано с ГЕЙНЕР ама и това не е работа 350 грама доза със около 700 грама мляко и след няколко дни пак не искаш да поглеждаш ядене - в общи линии който не може да го направи с ядене и с гейнера ще му е трудно.

Така че който не иска да става бате Арни а просто да си тренира за удоволствие и да си подобри леко визията без да трябва да се тъпче по часовник спокойно може да си порка протеинче и креатинче и да енджойва.
 
Последно редактирано:

Горе