Sky
Well-Known Member
От: От: Има ли хора от Пловдив тук (или околията)?
Моята идея беше да се видим кой стои зад нима в форума
Аз имах друг вид среща предвид, някак си не мога да си представя да седна на по бира и да ми говорят за линкове и сео глупости.Общо взето всичко изписано по темата е отчасти вярно. Наистна има срещи, които протичат прекалено между другото, най-често се събират 15-20 човека, от които все по 2ма, по 3ма се познават и си говорят помежду си. Масовия българин не се опитва да даде, а да получи. Отива на такава среща с идеята, че видиш ли "може да има нещо интересно, да не го изпусна". Затова първите срещи се провеждат с водещ/модератор.
Присъстващите се представят с няколко изречения, другите им задават въпроси, прилича малко на срещите на анонимните алкохолици или поне както е представено по филмите
След което хората се сформират на групички и общо взето си говорят неща свързани с взаимни интереси, които се офорят по време на представянето. Разбира се, не е токова снобарско, колкото може би звучи, нещата са доста хаотични. На следващи срещи обикновено поне 50% от присъстващите не им е за първи път и те "дават ритъм" на срещата, т.е. водещ не е необходим.
Проблема на тези срещи е, че идват хора, които развиват някакъв бизнес или стартират идея и търсят съмишленици или контакти, но освен тях идват и т.н. "кибици", които просто няма кво да правят. Ще си помислите, че съм краен или лош, но познавам доста такива хора. Те са от онези дето все се учат и след 2-3та среща вече дават акъл на другите, а реално нямат опит, просто присъствието на подобни мероприятия ги е научило на някои ключови фрази и лафове от предприемаческите статъп среди. За жалост тези хора, няма с какво да допринесат за създалото се в даден момент миниобщество и са излишни. Заради тях доста хора с познания опит и контакти спират да ходят по такива срещи защото за тях са "губене на време".
След като сте тук вероятно имате собствен бизнес и вероятно знаете, че обсъждането на идеи, обмяната на контакти и т.н. не е "работа" или поне аз не го възприемам като нещо тежко, а напротив - много ми е приятно. Съответно за мен това е някакъв вид забавление и кръчмата или кафето е най-подходящото място, без значение дали си на сокче или бира
Моята идея беше да се видим кой стои зад нима в форума