Аз съм репортер по професия и честно да ви кажа обмислях такъв проект за новинарски сайт. Моите наблюдения са - няма медия, която да казва 100% истината. Дори независимите уж Медиапоол, Днес, Дневник..всички имат спонсори.
Рано или късно, ще ти почукат на вратата.
От друга страна това е ниша с огромна конкуренция. За да е добър един сайт, му трябват поне 15 човека екип за покриване на събития, конференции и смени. Поне двама редактори с опит, фоторепортери, коректори и т.н. Специалисти с връзки в Парламента, защото депутатите дават много новини, стига да сте познати.
И не само...не може един журналист да пише днес за футбол, утре за енергетика и после за фондови борси. Просто не очаквай качество от такъв човек за всичко.
Чак след огромни ресурси и качествен екип с високи заплати и РЕАЛНИ ОСИГУРОВКИ, поне пет години на пазара доказване, ще си конкуренция на силните novini.bg news.bg dir.bg и т.н.
Аз прецених, че е много по-разумно да вложа енергия в малка ниша, защото поне съм конкурентоспособна там, а не на 1000-но място в Google с новинарски сайт, който ще ми взима 24/7 от живота.
Ако сте сигурни, че е вашето начинание, успех ви желая. Предлагам ви име jurnalist.bg / reporter.bg - поне е оригинално, тъй като novini,news,24,dnes,utre са вече заети или изтъркани.