D.Ivanov
Well-Known Member
Гледаш UCITS ETF-ите. Само те са възможни за търговия за нас като европейски граждани.Има един сайт Смарт Мъни там има доста информация свързана с инвестирането. Може би и отговорите на повечето въпроси са там.
Относно инвестицията е добре да се разделят сумите в различни стратегии. Примерно 40% в дългосрочни инвестиции в акции, 40% в ETF-и и 20% за гъдел /спекула/. Това са някакви примерни данни, да не ги вземе някой за твърдение.
Относно пробата препоръчвам Revolut. Регистрацията става бързо, на безплатния план има 3 безплатни транзакции и е добър инструмент за проба.
Може би темите трябва да се разделят, защото може да се изговори много за акции, етфи, инструменти за търгуване и т.н.
До колкото знам доста се говори за ЕТФи, но в България не може да се търгува с популярните американски такива.
Аз следя един, който много добре се развива, но мисля че не може да се купува от България.
Мниги от известните американски ЕТФи имат европейски UCITS алтернативи, като SXR8, EQQQ, SXRV, VUSA, IUSA, INRG и редица други.