Разбрах ти идеята, иди в банката и си представи идеята пред тях. Мисля, че за благотворителност ще са по-склонни. Всичко е въпрос на как си презентираш проекта пред тях. Варианти винаги има, стига да има и желание. Мисля, че и твоят девелопър ще се справи щом му се даде достъп до документация, която банката предлага за внедряването на картовите разплащания on-site.
Чуждите банки са по-консервативни, нашите са по-отворени. Слагал съм виртуален пос от ПИБ на току-що стартиращ сайт за продажба на цветя онлайн. Някои банки може да ти искат първо постигнат оборот, за да ти отворят ПОС, ПИБ също може да поискат, не знам дали и как им се е изменила политиката.
Накарай ги да повярват в идеята ти и ще направят каквото искаш.
Щом приемаш дарения най-умно ще е да е с БГ банка и БГ сметка, даренията са особена тема и не е като да пускаш обикновен онлайн магазин.
Дано платформата ти успее, даряването е начинът човек да се отблагодарява на обществото, а не данъците, но това е друга тема.
Един съвет: не чакай всичко да е "перфектно", за да започнеш. Това е голяма грешка в много стартиращи бизнеси, по-добре започни и събирай feedback от потребителите, това е най-ценното, те ще те насочат в правилната посока на развитие.
П.П.: Глупостите на
@userca можеш да ги игнорираш, тотален bullshit (в частта 30-40к).