bgkulinar
Well-Known Member
Добра статия, макар с леко преувеличени твърдения.
Трябваше да ти запазя на теб линка към мнението за "прекалено големите печалби", но не вярвах, че ще признаеш някога, колко зле е положението у нас.Хехехехе, мерси бате. Това е горчивата истина за пазар у нас. Яко зле е всичко, монопол, рекламудателите слепи и всичко е цир и содомия.
Хахахаха, братле.....не ме карай да ти изровя от 2006-та, където хранех тук и силно препоръчвах на 5мата потребители, заедно с другия админ да не се занимават да правят сайтове тук, даже адсенс не беше влязал и не бе започнал да се гаври с адсенсърите.Трябваше да ти запазя на теб линка към мнението за "прекалено големите печалби", но не вярвах, че ще признаеш някога, колко зле е положението у нас.
Бате, говорил съм си с един от големите рекламодатели. Повярвай ми, не им пука. Важното е да са някъде и да им се пускат рекламите. Рядкост са някои интелигентни, които искат точен рекламен блок, или пакет с точно таргетирана аудитория, която да облъчат, за да има максимален ефект от покавания / продажба. А не да продаваш на тиинейджъри крем за стави. Винаги съм се чудел, като прекъснат някое детско и започнат да рекламират нещо за менструация. И ми става едно такова....неясно какво целят маркетолозите. и дали си познават аудиторията.Едва ли на собствениците на компаниите не им пука, че им харчат парите по най грозен начин.
Така е. Подкрепям на 100% и съм съгласен с теб. Кофтито е, че има хора в заварено положение и такива, които искат да са си тук на локалния пазар и да си се борят с малката конкуренция. Просто е редно да се "изхвърли боклука" и да се започне граденето на нов пазар, с чисти, ясно и достъпни за всички правила. Другото е далавери, простащина и селско-алчен манталитет, което говори и каква икономика имаме.К'во ви пука за БГ пазара, правете си сайтовете на "х'американски" и ги оставете тези изтърсаци тип бай Ганьо Далавераджия да си се задушат в собствените далавери. Манталитета е такъв просто и няма оправия.
Всеки започва с някаква надежда българските си проекти, но изтрезняването е неизбежно. Големи пари от български проекти не се изкарват, истината наистина е в по-големите пазари. Аз лично българските си проекти ги работя главно между другото и за кеф. А и тук хората не са свикнали да дават, а обикновено искат да получат много, без да са инвестирали почти нищо. Така, че продаването на реклама е ходене по мъките. Така бизнес не се прави и докато не се промени този мангалитет, малките риби в рекламния бизнес нямат да имат голям шанс да изплуват на повърхността.Никак не ми е прятно да видя как сайтове в бг, с над 10К посещения на ден или там някъде, даже и 5К, биват прецаквани (ако случайно се стигне до пускане на реклама, пак през агенция, естествено), а паразитиращото звено по средата да е с пъти по-голяма печалба от тях и това е защото далаверата е само за алчните и "уредените"от живота. И в този ред на мисли, форуми, сайтове и поратали, които реално нямат шанс да се вкючат в пазара биват принуждавани да се мъчат с малкото пари от адсенс и други подбни системи, на които мисля, че е излишно да споменавам имената. Ние си ги знаем, че и те милите не са имали такава представа за пазара, започвайки своя бизнес.