takamato каза:Дано съм бил полезен. :wink:
E-Business каза:takamato каза:Дано съм бил полезен. :wink:
Мерси за съветите. наистина е някакъв ориентир. Ще се придържам към това. От една страна цената става доста висока, от друга мойе да се друпнат. От трета на мен не ми се продава. Но няма да бързам. наистина ще изчакам 2 дена и после адвоката ще се свърже с тях. Първо ще проучум дали това са истинските хора и да не е някой блъв. Защото наистина ако реша да продавам на някого ще е само на тях - на истинския производител. На никой друг. Защото всеки друг ми е потенциална конкуренция.
cecipenev каза:А защо искаш да продаваш?
Щом всички останали освен производителя са ти конкуренция, защо не си продължиш да си действаш, както си правил до сега и няма да имаш добра конкуренция?
GGG каза:Здравей колега. Имах подобен казус преди време. Мой англоезичен сайт, който прави х$ на месец със 6 месечни договори за реклама (в момента на офертата) и линкване (на годишна база) ми предложиха хх$. Грубо 3 годишния приход. Пробвах с 2-на цена, не стана и се отказах. След 40 дни получих оферта за хх евро, еврото беше на 1.29, демек с около 30% повече. Прецених, че са доста пари и му бих камшика.
Има и нещо друго. Купувача не знае колко правиш. Слагай скъпите тарифи а реклама, линкване и комисионерство, ако се стигне до арбитраж това е винаги +.
SSH_ON каза:Това е някакъв spam/scam.
И аз днес получих същото писмо, явно разпращат на поразия.
Директно беше попаднало в папката за спам :lol:
SSH_ON каза:Това е някакъв spam/scam.
И аз днес получих същото писмо, явно разпращат на поразия.
Директно беше попаднало в папката за спам :lol:
SSH_ON каза:Много съмнително ми се струва да изпращат еднакви писма, само различни домейни. Сайтовете ни не са свързани по никакъв начин. Трудно ми е да повярвам, че някой изкупува просто сайтове на конвейер.
Аз писмото го изтрих веднага
Въпреки, че не беше със спамерско заглавие, спам филтърът го беше флагнал.
:roll:
SSH_ON каза:Ти каза, че твоя е комерсиален.
Моят не е :wink:
Не че пренебрегвам папката спам, това просто засили още повече съмненията ми. Успех със сделката, но имай едно на ум.
Като се финализира всичко, сподели какво е станало, моля те.
E-Business каза:GGG каза:Здравей колега. Имах подобен казус преди време. Мой англоезичен сайт, който прави х$ на месец със 6 месечни договори за реклама (в момента на офертата) и линкване (на годишна база) ми предложиха хх$. Грубо 3 годишния приход. Пробвах с 2-на цена, не стана и се отказах. След 40 дни получих оферта за хх евро, еврото беше на 1.29, демек с около 30% повече. Прецених, че са доста пари и му бих камшика.
Има и нещо друго. Купувача не знае колко правиш. Слагай скъпите тарифи а реклама, линкване и комисионерство, ако се стигне до арбитраж това е винаги +.
Аз нямам реклама , линкове или каквото и да е било. Не си бях дал зор за този сайт. Но в момента е на 3 место в google по основната ключова дума в нищата с над 75000 търсенета на месец.
Явно всичко зависи от спецификата на сайта. При мен за цена равна на 3 годишния оборот и дума не може да става според мен. Стават доста пари и не вярвам някой да даде толкова пари. ако някой ми ги даде......на ръце ще му занеса домейна :lol:
HavVvoC каза:Няма как да иска такава голяма сума (за 2-3 години) 1 защото никой няма да му я даде 2 защото те не искат сайта, а само домейна му... реално погледнато ако го продаде на истинската фирма, а не на някой лъжец, загубите му може да си ги възтанови за 2-3 месеца, така че при всички случаи ще е на печалба ако поиска за повечко приходите му...
Не сте прави и двамата. Сайта няма нищо общо, сайтове много, ако нямаш за 2-3к лева ще си направиш. Тука ценното е домейна и линк билдинга. Сео-то с две думи, но то е за дадено име, а не за дадена структура на сайт. Може би с тази структура за 9-10 месеца би могъл да си направи нов сайт по челни позиции, но може и да не стане. Сега се замисли за 9 месеца колко пропуснати ползи ще има и има риск дали ще стане. Явно името е уникално и може би има доста директни търсения.E-Business каза:HavVvoC каза:Няма как да иска такава голяма сума (за 2-3 години) 1 защото никой няма да му я даде 2 защото те не искат сайта, а само домейна му... реално погледнато ако го продаде на истинската фирма, а не на някой лъжец, загубите му може да си ги възтанови за 2-3 месеца, така че при всички случаи ще е на печалба ако поиска за повечко приходите му...
Прав си