Защо решихте, че всички работни сфери са във високодобавената промишленост като не са. Най-добре е преквалификация.
Проблема на икономиката ни е именно че нямаме такива производства, всичко е в 3тияни сектор демек услугите по време на буума имахме и строителство ама .......
Има едно нещо, което пропускате тези с клалификацията могат сменят и търсят по-добро, а тези които не сакат инциативност ясно какво се случва с тях. Не може един общ работник дето няма и средно да се дърви, че шефа го експлоатира и реве как другите взимали 2-3 бона.
Мойте приятели бачкат за такива пари, но си късат гъза от работа имам и познати който са напомощи или такива хванали д-вна служба за 4-500 на месец и си удрят гъза в стената от кеф. Също така познвам и доста бизнесмени, поели риска и като гледам сега те са най-доволни.
Няма как да си инвестирал малко в човешкия си капитал, а друг много и да искате еднакво. Също така няма как да искаме западен стандард, като още не сме дорасли. Преди имах проект проблемите на БГ - 1вия беше липсата на предприемаческа култура и традиции, после идват политиците и мисленето и т.н и т.н всичко се нарежда като свински черва.
Всеки с достатъчна квалификация може си вземе чукалата и си търси късмета другаде, но това че тези които не инвестират в нищо се чувстват експлоатиране друг е проблема.
Казах пак пазара.
Сега си мисля отварям пекарна има добра квалифицирана ръка за около 800 - 1000 лв има пазар и цената е такава - не предложената цена има такова качествено предлагане. Ако нямаше щях да дам много повече за да си го намеря. Не съм само аз от които зависят цените, нали
Радвам се че се води този разговор, защото това е реалността, ако чакаме някой друг да ни оправи вечно ще сме така, дори и самия Господ да ни управлява.
Помогни си сам, за да ти помогне и Бог