Изключително лош избор като цена-качество-параметри. Принципно аз лично не робувам на марки и всяка си има слабости. Като цяло един от големите проблеми на лаптопите е охлаждането. В този ценови диапазон винаги се прави известен компромис с нещо, но личното ми впечатление, е че Аcer се справят сравнително добре. Работната ми машина е такава марка и мога да кажа само добри неща, а при мен натоварването не е малко. Лаптопа има почти по 16-17 часа ъптайм на ден. Машината е на 4 години и нищо не съм и правил до сега. Моето предложение е:
Acer Aspire E5-572G , сравнени с твоя избор. Тук имаме значително по-добър процесор в сравнени със скопения i5-5200U, които е при Делл-а. RAM 8 ГБ, което са 2 пъти повече, наличието на 120 ГБ SSD е голям плюс също. 6 клетъчна батерия. Наличие на външно видео също не е за подценяване, въпреки че самата видеокарта не е кой знае каква, върши добра работа бих казал. Да наистина процесора не е енергоспестяващ, но мисля, че поне едно 4+ часа ще изкара на батерия. Ако пък толкова държиш на процесор, който пести енергия и искаш малко по-дълъго да ползваш на батерия може да се спреш на
Aspire E5-571G, които е с по-слабичък процесор, но пък виждам, че поддържа Wi-Fi 802.11 ac стандарта, което дава значително по-добри скорости сравнени с N, въпреки, че все още масовите евтини безжични рутери са до N, ама като гледам на къде вървят нещата си мисля, че до 2 години стандарта ще навлезе по-сериозно.