Исках повече хора да изкажат повече мнения, но типично започнаха леки заядливи коментари. Ясно е, че и двете страни искат да печелят повече, и имат своите аргументи.
В момента обаче, в които си инвестирал 125 000 лева + в стока, разработки, взимане на представителство и т.н., и следиш всеки един процес от много близко, за да си сигурен че няма да има фалове, ще ти е все тая дали ще продадеш тоя месец 50 продукта повече от посредници, и ще вземеш от тях 250 - 300 лв. Ще предпочетеш да се съсредоточиш върху по-важни и доходоносни работи.
Поздрави.
Точно това искам да се уточни,защото всеки пише в мненията за проценти и не уточнява от какво.Ако печалбата е 15 лв от продукт и се дава 30% комисион това е 5лв .Но ако е 30% от оборота става 15лв.В случая когато се предлага и безплатна доставка за клиента това са около 7-10%допълнителна отстъпка която ползва самия клиент вече.Е как процент от крайна цена? Аз говоря за % от печалбата. Не може да се оперира с % от крайна цена. Има стоки с високи цени, но ниски печалби, има и стоки с ниска себестойност, но високи печалби.
Примерно лаптоп vs гащи
Определянето на комисиона е сложен процес.Според мене всичко трябва се договаря индивидуално.Според обема продажби,продукти,брой върнати пратки и т.н.Бройката на продажбите определя процента и ще ви кажа защо.Доставчика на стоката има една печалба при продажба на 100бройки от модел и съсвсем друга при продажба на 1000 бройки.Най-добрия вариант според мен е да се дават бонуси за обем продажби.Примерно един продавач прави 30 продажби месечно, а друг 130.По-успешния получава 10 или повече % бонус към спечеленото за месеца.Това мотивира да продължиш по същия начин.Не може и двамата да са с еднакви комисиони.Аз се опитвам да приложа този модел,но мога да споделя резултата след време.Щото и ние имаме посредници тип дропшипъри в Китай на софтуер които вземат 60% от цената (не печалбата), ама занимавката с клиенти е изцяло тяхна отговорност - съпорт, лицензи, зарибявки, и т.н.
Абе аз ли съм малоумен или вие? Кви проценти да ви дава автора.
Нали е дропшипинг - имаш сайт, слагаш продукта му с твоя си надценка от неговата нормална цена - ако клъвнат-клъвнат.
Приятел така прави удари чат-пат: има магазин, рекламира у ФБ някакъв продукт от китайците за $0.5-$2 с безплатна доставка до УСА.
На магазина продукта се предлага за $7-9. ФБ кифлите купуват от него за $7-9, поръчката отива при китаеца на неговата си цена, той праща и така.
Понякога у ФБ продукта става вирал (тапа за бутилка за вино дето е като човече и ху.я му затапва) и има месеци с по $10000-12000 печалба
Другото а афилиейт.
Вие за кво говорите?
10-20 % са напълно достатъчни. Не виждам какъв им е проблема на евентуалните ти дропшипъри. 10 лева печалба на продажба без да си вложил нищо дори ми се струва множко.
Според мен е грешка да питаш за подходящ % за стоките си.Определи си сам и който иска да продава. В крайна сметка никой не насилваш да ти продава стоките. Трябва те да търсят теб.
Ти времето за качване, оформяне и парите за реклама да ти продам продукта ги нямаш за нищо.. ми и за мен е нищо да пратиш просто продукта от еконта, след като ти дам данните на клиента и да си прибереш кинтите . Айде да не навлизаме в спор, коя работа е повече, но предполагам си наясно, че клиента е странно животно и ако не го изкефиш - ще си купи от друг.
Някой беше писал, че всяка страна ще си има аргументите да иска повече процент.
Аз като търговец считам, че разделянето на печалбата е коректно - и наистина понякога продавача може да получи повече от половината. Но трябва да се има предвид, че печалбите в днешно време са далеч от стоте процента. Ама много далеч.
Моята представа за дропшипинга е да се даде каталог с цени на продукти и от там продавача си решава с каква надценка да продава. Няма проценти, няма поделяне. Колкото дупе има, да предлага.
Темата ми е интересна, че от догодина и аз мисля да предложа за някои наши продукти. И ще е така - давам каталог с цени и кой колкото иска да си слага отгоре. Получавам парите от клиента и давам на партньора неговата си печалба.
Много са объркани в БГ нещата.Всеки иска да продава и да печели но без да се налага да прави разходи.Сложничко е когато опрат до документи нещата.Някой беше писал, че всяка страна ще си има аргументите да иска повече процент.
Аз като търговец считам, че разделянето на печалбата е коректно - и наистина понякога продавача може да получи повече от половината. Но трябва да се има предвид, че печалбите в днешно време са далеч от стоте процента. Ама много далеч.
Моята представа за дропшипинга е да се даде каталог с цени на продукти и от там продавача си решава с каква надценка да продава. Няма проценти, няма поделяне. Колкото дупе има, да предлага.
Темата ми е интересна, че от догодина и аз мисля да предложа за някои наши продукти. И ще е така - давам каталог с цени и кой колкото иска да си слага отгоре. Получавам парите от клиента и давам на партньора неговата си печалба.
Това звучи добре, стига цените в каталога да не са нормалните цени на които продаваш ти.