В момента се колебая между phpbb i mybb , и май ще инсталирам mybb на локалния, за тест и пълнене на инфо.
Да попита тези, които имат опит с mybb - после лесно ли се мести на друг домейн.
Да не е като шитавия WP да ползва абсолютни адреси ?
SMF не е никак лоша система. Нещо май от към дизайни не бяха много добре.
Дефолта е зле, но както казва колега има начини
Да, пцуеме се (да не се шашнеш като отвориш линка), но е по-добрият вариант от това трима модове да си избиват комплексите и да правят медията неизползваема:coolice каза:форума го знам темата не я откривам при търсене с процесорно
Мамата е аут засега, активните потребители се изместиха към новия.
jeffty е прав, но освен администрационни проблеми се започна и с претоварването. Да видим.
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Bo...8951&page=0&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1Колко време ги събираха в една кошара - сега ще се разпълзят навсякъде. А няма по-кофти същество от жена без работа....
Преди време питах, но никой не ми отговори - коя система позволява лесно да се променя датата и потребителското име на публикациите. Идеята ми е да за форум, който в началото ще има съдържание от платени писачи, които ще пишат от различни имена за да се симулира активност (защото никой не би писал безплатно във форум, който е празен).
За спам ботовете няма проблем да пишат в празен форум. Проблемът е, че собственикът на форума не би желал спам ботове да му пишат по форума...
По твоите точки:
* всички модерни системи имат възможност за въпрос/отговор, който отрязва голяма част от спамърите. Тук е предимството на кирилицата, слагаш въпрос на български и спам ботовете умират в гърчове Има един трик, смесваш символите от кирилица и латиница във въпроса, например "Koя e cтолицaтa нa Бългaрия?" Тук а-тата са разменени с латинските и си мисля, че това пречи на ботовете да прочетат правилно въпроса, дори да разбират български. Не знам дали е заради това, но за година и половина нямам нито една спам регистрация.
* всички модерни системи го поддържат. Някакъв мит е според мен, че дадена форумна система има по-добро SEO, всичко зависи от качеството на съдържанието във форума, а базите са покрити при всички платформи.
Вградената капча я махнах много бързо. Явно ботовете я знаят наизуст. :lol:Аз имам проблеми на едно SMF форумче, ако махна въпроса. Ако е с въпрос няма ботове, ако е сам с вградената капча се спуквам да трия само за 1 ден.
Така, че въпроса работи на SMF, руснаците ги мързи да регват ръчно и да ползват гугъл транслейт, а ботовете им не знаят какво ги питам, кракнали са капчата, но до там. Мисля направо да я махна тази капча, ако има възможност и само с въпрос да остана...
Аз имам проблеми на едно SMF форумче, ако махна въпроса. Ако е с въпрос няма ботове, ако е сам с вградената капча се спуквам да трия само за 1 ден.
Така, че въпроса работи на SMF, руснаците ги мързи да регват ръчно и да ползват гугъл транслейт, а ботовете им не знаят какво ги питам, кракнали са капчата, но до там. Мисля направо да я махна тази капча, ако има възможност и само с въпрос да остана...