Аз използвам paypal.Някой да е ползвал 2Checkout търся някаква алтернатива на пейпал с която да приемам плащания от чужбина.От сайта им не се разбира какви са им таксите
доста са скъпи 2CO освен това като нов клиент ти задържат плащанията около месец - не помня точно, но там беше. Пробвай канадската alertpay - еквивалент са на 2co и работят с бг, също таксите са им значително по-ниски. Интеграцията на системата не е сложна според мен.
От работата ми с клиенти става ясно че за България най-предпочитания начин за плащане е банков превод, следван от е-пей.
Това не се отнася за случаите когато се купува стока - тогава наложен платеж е буквално единствения предпочитан начин, много много жалко и тук става въпрос за доверие в продавача ... но това е друга и много дълга тема.
Пей-пал за разплащане между българи се ползва единствено в уеб и дизайн средите.
За мен най - добрите са Моneybookers!
От 3 години ги използвам и нямам никакви проблеми, а с новата им услуга за прехвърляне на парите директно в дебитна карта, направиха разплащането доста удобно
Никой не спомена куфарчетата. Удобни са и са мног опопулярни в БГ!
Най-добрата система за разплащания е тази, която е най-удобна и предпочита от клиентите. Аз често не купувам, ако например процеса на плащане не ме кефи клато този на плимус например.
Важното е клиетите да могат и да искат да ви платят.
Наприер, ако клиетите са вебмайстори вероятно повечето ще имат пейпал и биха го предпочели, но ако продаваш анцузи за дебели (XXXXXL+) едва ли много от клиентите ще имат пейпал.
Paypal са без коментар просто Направих си един акаунт и ми отказват картата, направих втори и я приеха да идеш да ги разбереш Иначе и аз съм за Moneybookers, първо, че имат представители в България, второ, че приемат всякакви карти, можеш даже и банкова сметка да обвържеш и ми се струват по-стабилни.... Поне засега
Ползвам само ПейПал до сега не съм имал никакъв проблем там , нито с карта нито с каквото и да е друго , но не мога да кажа ,че съм полазвал услугите прекалено активно.