Какви програми ми трябват за направата на календар? Освен фотошоп? Има ли нещо,което да генерира автоматично дните и месеците и после да мога да ги пренеса в PS като слоеве?
От: Какви програми ми трябват за направата на календар?
А с илюстратор ли е по-добре да ги правя? : )
Има ли някакви стандартни размери при календарите?
Ситуацията е следната-харесват ми творенията на PS,но искат да мога да правя календари примерно,но там нямам голям опит,мисля,че с желание мога да се науча,обаче не знам някои основни неща : (
С Корел има такава функция за календар, но няма дните не са на бг език.
За размерите, всичко се съобразява с хартията на която ще се печата за да няма излишно изхвърляне на материал.
Какви календари, големи ли метър на 70 или работни само с цветна глава горе? Има много неща, като цяло трябва да знаеш да правиш предпечат, най-малкия проблем е размера на календара.
По това какво питаш, бих ти препоръчал задължително ако ще правиш, преди да го предаваш за печат, да минава през някой който се занимава с предпечат, ще се изненадаш колко тънкости има.
Просто си прави на фотошоп идеята и я давай на друг да я оформи като файл, иначе..... очаквай изненади при отпечатания календар
Ворд е невероятен софтуер за предпечат, накрая винаги оставаш изненадан от резултатите :lol:
mvmrik най-вероятно казва за самите дни, самата схема. Ще направиш на фоотшоп дизайна а схемата от ворд я запазваш като ПДФ, после фотошопа отваря пдф-а и го слагаш като леър.
За цените за предпечат, ти си свършил половината, после само технически ще се довърши файла да е годен за печатане. А колко пари, както и при сайтовете знаеш, зависи от това кой го прави.
Мерси момчета,това с word-a в пдф,не го знаех,а е много ефективно Сега трябва да разбера дали календарите имат някакъв стандартен или няколко стандартни размери и съм готов да ги правя
Мерси момчета,това с word-a в пдф,не го знаех,а е много ефективно Сега трябва да разбера дали календарите имат някакъв стандартен или няколко стандартни размери и съм готов да ги правя
Ако си ги правиш за себе си е ок, ако са за клиент от ворд в ПДФ бая зор ще видиш докато постигнеш желания резултат. Имай в предвид, че голяма част от клиентите не знаят що за животно е предпечата и защо трябва да се плаща за него
Има еднолистни календари, многолистни, работни, пирамиди, джобни, настолни и кой знае какви още )
webstil, какво точно искаш да правиш? Каква ти е идеята? От първите мнения ми се струва че искаш да работиш за някой.
Искаш да правиш само дизайн и да ги продаваш на фирма ли, или ти ли да ги продаваш на клиент направо ли, не ми е ясно какво искаш да направиш.
За мен, според това че не си наясно с предпечата, най-добре правиш дизайн и го продаваш на агенция, те да си го оправят и препродават като готов календар.
Ако ти се нагърбиш с тая задача да изкараш готов файл за печат или дори готов календар за да го продадеш, направо ще се вкараш в голям филм.
Искат ме да работя в една фирма,защото ми харесаха дизайните и някои от проектите.Всичко е добре с тия работи няма проблем,но сега ми казаха,че искат и календари да се прави,а там нямам опит.Сигурно ще направя така,както ме посъветва ще ги правя на ПС и там вече ще кажа да си търсят друг човек за предпечат : ) Сега искам да направя един пробен стенен еднолистен календар.Можеш ли да ми дадеш някакъв стандартен размер?
50 на 70 или 70 на 100 сантиметра.
Цветовете да са CMYK, файла да е на 300dpi.
Това с календарите.... малко ми е странно, който е искал да продава календари вече е приключил с печатането им. Никой вече не прави календари по това време. Те даже са си ги раздали хората които са си правили ).
Един метър файл на 300 точки, подготвил ли си добър компютър?
Може и да ми се разминат тия календари ще видим Но скоро ще пробвам един за в нас поне Еми нз надявам се лаптопчето да се справи,на 1 годинка е,но това далеч не е гаранция,че е най-доброто на бг пазара и все пак мисля,че няма да има затруднения