От: Какви сайтове имате и колко изкарвате от тях?
Моят съвет е да не се залага на големи проекти без достатъчно опит и знания, само с пари не става. А като имаш опита разходите се смъкват до минимум, и пари винаги ще се намерят като обявиш сериозна стратегия.
Съгласен. И мислене!
Neogen колко пари потрошиха за дейтинга не е истина. Чули хората че е модерно, сложиха някакъв engine, купиха за по-бързо и сигурно Priatel, Svalki, Sreshta... и какво - черна дупка, пари на вятъра и само разбиха купените сайтове. Какъв им беше тайния замисъл та да слеят adult (sreshta), teen (svalki) и 30+ сериозни приятелства (priatel) не стана ясно ама получената боза не сработи.
Само с пари и механика не стаава.
Има куп учебници и стратегии кое как се прави. Да ама първо не ги четете самички, второ "който знае как се прави нещо го прави, който не-дава акъл" важи с пълна сила.
Леко с обявяването - ако сте с доба идея и нисък бюджет, като разберат за вас конкурентите преди да сте набрали скорост - ще ви я вземат и размажат. Ако няма конкуренти, ще се появят (както изникнаха за месец bookmark мрежите и запознанствата за възрастни - около 20 броя).
За намирането на финансиране... абе погледнете си личната карта и вижте в коя страна живеете.
При последни ми шовинистичен опит да работя с българи се свързахме с едни много готини, сериозни и стабилни пичове. Аз измислям проекта, те инвестират ресурсите (както се оказа в последствие само PHP-то и хостинг). Договори, ала-бала..., естествено сайта е тяхна собственост защото те инвестират. Разултата - след една година сайта е в топ-10 в БГ. Аз колко пари взех за тая работа - 0. Kолко дивиденти вземам - 0.
0, батенце!
Ако ще вечер след работа си го развивайте на първо време (като zazz/vbox или svejo), ама "на вълка врата му е дебел, щото...".