От: Какво Е Оптимизация За Търсачки - SEO?
Здравейте,
регистриран съм в този форум от година, но все още съм почти начинаещ в интернет бизнеса. Правя си сайт за хербал афилейт продукти. Дизайна го взех готов (при успех на сайта, ще му направя нов уникален дизайн), свърших с програмирането и сега искам да попитам някои работи относно SEO:
1. Добре ли избрах домейн името (в подписа)?Предпочетох да съдържа в името си health, отколкото herb(herbal), защото health е много по-търсено. Друго смислено късо и просто име с тази дума не намерих, а мислих и търсих 2 дена. Попаднах на промоция и го взех за $2. Ако не е добро името, само кажете. Ще си купя нов домейн.
2. Тепърва ще започвам да пиша всички текстове в сайта. Как да пиша така, че хем текстовете да са SEO-friendly, хем да са customer-friendly? На ключовите думи и изрази ли да наблегна? Добре ли е да се повтарят например по 4-5 пъти на страница или 1-2 пъти е по-добре?
3. След като го завърша и го кача в интернет, къде да го рекламирам? Мисля да си направя един блог в блогспот и там да говоря за продуктите, продавани в сайта и естествено да пренасочвам към самия сайт. Добра ли е идеята?
4. И един може би по-индивидуален въпрос - лесно ли се постига PR1? А от PR1 до PR2 голяма крачка ли е?
Та това са ми въпросите засега. Поздрави!