От: Re: От: Какво държи хората в бедност..?
Къв ментор бе? Излизаш на улицата и се учиш сам. Гледаш и прилагаш. Учиш се от грешките на другите и взимаш решения на база знания. Ментор. Само ако намериш читав или харесаш кякой модел и начин на мислене.
Ако има човек, който би ми дал пари и ме наблюдава какво мога и смята, че инвестицията ще се оправдае - да ще даде. Но като цяло въпросът ти е много увискал. Какво означава да ти даде пари. За какво? Алкохол, к**ви? За проект, обучение. Айде малко по-конкретно.
Аз не говоря без да имам опит като някой. И почни некви креативни неща да пишеш. Много спам изливаш.
Като цело истински богатите дават безвъзмезно.
- това са твои думи от по-горе.
Менторът, за мен не е просто учител, който да те учи и да оформя начинът ти на мислене, а и на практика да ти помогне, както ти си отбелязал сам. Не е някакъв идеал или идол, пред когото се прекланяш, а той дори не е чувал за теб. Трабва да те е оценил. Според мен. А и авторът на темата отбелязва, че има нужда от такъв, за да учи от опитът му най-малко, понеже както разбрахме от опита на бедния си баща няма какво да научи.
Така че за такъв ментор питам, дали става въпрос. Но, ако според теб може да се справи и без това, не съм много убедена, но така или иначе не съм прочела нещо конкретно и креативно да е направил и с пет спестени лева сам до сега.
Това че не си разбрал въпросът ми, който не е зададен на теб е съвсем в реда на нещата. Случва се. А иначе за какво да ти даде пари, бих използвала примера с рибата. Да му даде, да си закупи въдица, макара, влакно, някой лев за бензин или билетче за автобуса да отиде до Панчарево и да си налови малко риба.
Аз пък не пиша преди да съм помислила какво ще напиша. Ако за теб написаното от мен е спам и не ти помага с нищо си свободен да не си губиш ценното време и да го четеш.
Даже, ако искаш ще ти плащам по левче за всеки мой непрочетен пост. Искаш ли?