Какво е Микротик?

pavkata

New Member
Извинявайте много но има една приказка ако незнаеш недей да те е срам да питаш :p. Значи искам да питам какво буквално е микротик. Мисля,си да не мрежов превключвател. нещо от този вид:
http://get.bg/catalog/index.php?cPath=237_408_409_413
Моля по разбирачите да не ми се смеят ако правя някакво безумно сравнение :mrgreen:
Благодаря!!! Отговора е важен за мен. :)
 
От: Какво е Микротик?

Донякъде си прав.Това е вид маршрутизатор.Може да ти увеличи пинга.Внимавай преди да започнеш да го използваш.
 
От: От: Какво е Микротик?

Ами кажи ти !!! ;(

Микротик е име на фирма. Имат си и собствени продукти, като операционна система RouterOS /линукс базирана/, хардуеър RouterBOARD и всички те се асоциират с името микротик, тоест не се казва ще си взема един руутърбоард или ще сложа един руутърОС, а ще ползвам Микротик. Да твърдиш, че това ще ти вдигне пинга е равносилно да твърдиш, че ако ползваш линукс пинга ти ще се вдигне. В същото време, за да отвориш този сайт от жицата на компютъра ти до сървъра който го хоства има поне 5 линукс машини няма да се учудя, ако поне една от тях е с RouterOS.
Всичко това е за по напреднали потребители не бих те съветвал, ако не си в час да го ползваш. Микротик се ползва от доставчици където е нужен стабилен маршрутизатор и мрежовия трафик е голям. Под голям нямам впредвид да дърпаме торенти с колкото позволява диска, а трафик от сорта на няколко Gbit/s със стартирани услуги като QoS,VLAN,BGP.
 

Горе