Падай колкото искаш. Натрупването на емотиконки, болдове, някакви смешни закачки, присъщи на 12 годишен ги правиш ти. То пък нито едно от изброените да не позна. Психологията не ти е силна страна. Не се опитвай.
Всъщност оставам с убеждението, че тук се борави с някакви заяждания, вместо да се случва смислена дискусия. Човек да съжали, че въобще се включва. Като знам какво беше преди 10 години в Предприемач и какво е сега...
Батко, представи си, че и другите имат някакви постижения в тоя живот. Смятам, че съм попрочел нещичко, а и съм го подплатил с резултати, но няма да изпадам в обяснителен и защитен режим повече. Всеки може да интерпретира както желае информацията.
Понаучи HTML, потърси малко информация извън твоите си знания. Ясно е, че се афектира, но е глупаво да се заяждаш,
батко. Няколко човека направихте темата на нищо. И на дискусия не се научихте за 15 години във форума.
Не за теб, а за който има интерес по темата ще оставя няколко линка. Сигурен съм, че няма да си мръднеш пръста да прочетеш и без друго. Предубежденията са страшно нещо.
Йерархията помага за намаляване на BOUNCE RATE в някои случаи. Особено при големи статии, в които има много информация.
A knowledge of basic SEO can have a noticeable impact. Explore the Google SEO starter guide for an overview of search engine optimization essentials.
developers.google.com
Google's John Mueller explains the proper use of heading elements (H1, H2, H3) for SEO.
www.searchenginejournal.com
Както вече писах, заглавията не са буквален ранкинг фактор, но влияят върху начина, по който Гугъл "чете" семантиката на страницата. По принцип и със счупен HTML Гугъл бот пак ще скрейпне съдържанието, но дали ще успее да навърже отделните елементи по правилен начин е друг въпрос. И битката е между N-на брой конкуренти и този с най-добрата страница побеждава в ранкинга. Да, относително е, защото има твърде много детайли, които могат да провалят иначе идеалната цел. И никой не знае точната формула или модел, по който търсачките работят, но както се видя по-горе от линка, дори и те пускат по малко инфо за начина, по който работят.
Boost your SEO with effective header tag usage. Learn how to optimize header tags to improve content scannability, search engine visibility, and user experience.
www.searchenginejournal.com
И нека да кажа, че имам няколко големи проекти, които са изцяло Organic traffic (единият е с над 2млн посещения на месец, друг с 500К, трети с 50К и т.н - основно EN аудитория), в които следвам точно тези правила, без да купувам линкове и прочее. Всичко важи и за БГ сайтовете, имам и такива.
SEO е дълъг процес, за всеки проект е различен подходът (а и конкурентността варира, има максимален праг на органичен трафик, който може да се постигне в дадена ниша), но някои неща са просто a must - headings, breadcrumbs, schema.org, meta description, title, добре оформен контент. В последно време са доста важни и Page Experience факторите, особено за търсачки като Бинг. Но тя е обект на друга тема, а и важи за EN трафик най-вече, а тук говорим за БГ сайтове и Гугъл. Core Web Vitals не са директен ранкинг фактор също, но оказват влияние върху потребителското изживяване и тн.
И да, има разлики и между търсачките - Bing, Google, Yandex, Qwant и други. Но спирам дотук. Дано е било на някого полезно.