От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт
Благодаря.
Няма да правя copy-paste, просто искам да видя за какво става въпрос в бранша и как добрите използват съдържанието и оптимизират, за да имам на какво да се уповавам.
П.П. И двата сайта имат голямо количество информация, но май скоро не са публикували свеж контент. Доколко е разумно такива сайтове да се оставят на милостта на съдбата? Може и да греша, но съм забелязал нещо. Попадал съм на 3 вида афилиейт сайтове от гледна точка на свежестта на съдържанието:
1. Сайтове, направени от познатите ни готови темплейти и с дубликирано или тъпо преразказано съдържание, и оставени да прашасват;
2. Развиващи се сайтове на възраст до година-две със сравнително често публикуване на свежо съдържание;
3. Развити сайтове (като тези, които ти ми показа) - на възраст 2-3 и повече години, които имат доста съдържание и вече почти не се пипат.
Това ли е цикълът на афилиейт маркетолога - прави няколко сайта, слага добро съдържание, оптимизира, развива ги добре и след това ги оставя да носят стотинки и започва да прави нови сайтове?
Ако е така, значи трудът на собственика, хвърлен за даден сайт, има подобна графика във времето (само формата е подобна, не гледайте разделенията):