Като ви чета тук виждам колко разбират от водна топка, а изобщо не са виждали басейн.
Бях средношколец в една квартира. В съседната стая живееше една баба над 80 години.
Сам самичка без роднини и приятели. Веднъж беше казала, че Г.Димитров е бил лош, много народ избил.Казах и да не говори такива неща.Опасно е!Виках си старческа деменция.За мен си беше чиста глупост.След демокрацията имаше статии за горяните и всички преследвания.Къде истини-къде не, както и да е.Но тази баба бе живяла в два различни строя и има право да говори, защото е свидетелка на всичко.А тукашните пишещите -чули,прочели,гледали тв си правят изводите, ама грешни и изобщо не вдяват на истината.Когато одъртеят и се промени тогава строя ще имат възможността да сравняват.Времето тогава и младините минали през беззаконието на мафията, Боко, хартиената бюлетина и триглавата 30годишна Ламя!
НО ДА СРАВНЯВАШ НЕЩО КОЕТО НЕ СИ БИЛ СВИДЕТЕЛ е глупост.Аз затова не коментирам мачове, защото не разбирам.
Спомням си следното.След казармата доста късно се записах да следвам.
Преди приемния изпит си наех квартира в Пловдив.
Четеш спиш, четеш и т.н.Към 5 сутринта чувам някакъв шум на улицата.Отворих прозореца и гледам един човек как проверява кофите с боклук и търси нещо за ядене.Попитах после хазяйката.Гладни са хората-постоянно ровят.От малко провинциално градче съм и дотогава 96г. в моя град аз такова нещо не бях виждал.След това и при нас дойде тази жадувана демокрация и долар на 3000лв.
Социализма имаше всичко което пишете, плюсове и минуси, но нямаше нищета и мизерия.Пишат ми за липса на банани и западни стоки.Сега когато ги има, за какво ти са, като нямаш пари.Циганите всички работеха, а в казармата им даваха занаяти.Както и на мен.Уж умен, начетен и политически правилно ориентиран, а ме вкараха в трудови войски, заради един мой неосъзнат тогава много хубав ход.Вместо три години-две бях в казармата
Влязох направо от едно незабравимо лято на Сънито/сега му викат на селски слънчака/, като момиче с дълга коса/така бяхме всички тогава/ и меки китки.След две години в тази казарма бях станал толкова жилав и мускулест,че нищо не можеше да ми се опре.Имах сили и кураж да създам семейство.Трябва заради казармата да псувам социализма, ама не.Казармата те правеше мъж, а не педал.Макар, че казармата за педалите бе рай.Спомням си преди клетвата правехме маршировки.Няколко циганчета не можеха да маршируват.Имаше едно българче сред тях, което плачеше.Попитах го защо плачеш-Ами не ме пускат да положа клетвата на стадиона.Искам нашите да ме видят.Толкова много се гордееше, че е войник, а огорчен от заповедта на капитаните.Имаше лаф-който не е ходил в казармата за никакъв чеп не става и не може да се ожени.
Мога да споря с човек живял по това време и знае как са стояли нещата.Хубавите джънси, незаконната валута и чехкините на Сънито
Но като цяло народът живееше добре.Имаше държава!
Спорт на висота!
Образование на висота!
Промишленост и селско на висота!
Работа за всички.
Армия на висота!
Ред и дисциплина!
Сигурност и подкрепа от държавата!
Е без право да пикаеш под Айфеловата кула!