Какво мислите за казармата?

От: Какво мислите за казармата?

Аз съм силно ЗА !!! Аз съм бил и в казармата, бил съм и военен ходил съм и по мисии. Там се учи човека на дисциплина. Не може да сравнявате бригади, кватири и тем подобни с реда в казармата. Вярно е че са малоумни тези които дават заповедите, но пък я вижте кой дърпа конците в парламента

Така е! Вече не остана армия с тези съкращения. България никога не е имала толкова малобройна войска, а именно с армията е спечелила толкова много военни конфликти.
Ако върнат казармата, ще се върне дисциплината и мотивацията, ще има повече работа за офицерите; няма да съкращават младите лейтенанти;
А относно жените-точно сега в армията има доста жени-и кадрови,и офицери, отговарящи напълно на изискванията;

Чакай малко. От къде последва, че понеже сега има жени в "армията", които "напълно отговарят на изискванията"?
Завършили са военните училища от едно време от по пет години или са жените и дъщерите на бивши полковници и генерали?
Аз говоря за съвсем равностойно дисциплиниране и възпитание, без оглед мъж, жена или гей!
Навремето са ходили масово и по "военни",ако става въпрос. Но това да знаеш устройство на автомат, определени стратегии (теоретично) и да си издръжлив, пробягвайки 6 км. без да мрънкаш си е каляване на духа. Дали ще ми мрънкат и пишат безумия по бгмама форуми или малко ще са по-наясно, че от епидурална упойка не получаваш непременно парализа. Не дай си Боже да им се спука гума или да трябва да сменят крушка. Възпитателно е и за двете страни. Без да е задължително да има войни или да се участва в такива.

От: От: Какво мислите за казармата?

Чакай малко. От къде последва, че понеже сега има жени в "армията", които "напълно отговарят на изискванията"?
Завършили са военните училища от едно време от по пет години или са жените и дъщерите на бивши полковници и генерали?
Аз говоря за съвсем равностойно дисциплиниране и възпитание, без оглед мъж, жена или гей!
Навремето са ходили масово и по "военни",ако става въпрос. Но това да знаеш устройство на автомат, определени стратегии (теоретично) и да си издръжлив, пробягвайки 6 км. без да мрънкаш си е каляване на духа. Дали ще ми мрънкат и пишат безумия по бгмама форуми или малко ще са по-наясно, че от епидурална упойка не получаваш непременно парализа. Не дай си Боже да им се спука гума или да трябва да сменят крушка. Възпитателно е и за двете страни. Без да е задължително да има войни или да се участва в такива.
Хехе, каква казарма ще е, ако ще има жени и гейове :lol:

ми Army of Lovers :wink:

Само да отбележа нещо по едно мнение по-горе за негативите или "извращенията". Аз също съм слушала за много лоши неща, включително за самоубийства на млади момчета, неиздържали психически, но колкото и цинично да прозвучи, това отново е каляване на Духа. Да се справиш с някаква "измет", която не е гаранция, че няма да срещнеш в цивилния живот. Отделно от това, знам и за случай, когато едно момче с "връзки" го отърват от армията да служи, кандидатства и влиза в УНСС и малко след това при нелеп инцидент го застрелва съседа му- депутат от тогавашното ново СДС. (проверете архива от март 1996)
Има много инциденти, но преобладаваща част от военните, които познавам и са били в казарма нито са станали наркомани от там, нито са ползвали наркотици. Сега ... гъзарите "кестени" или каквито там са били "бомбета" не знам. Но за тогава са се възпитали едно доста добро поколение, което поне има за какво да говори в компания :wink:

Общо взето жените да си стоят и да си бъркат в тенджерите, а не да ми се разхождат с кубинки и да важнеят щото са смешни. Ясно е на всички каква е крайната им цел - да вземат 900 лв заплата, която никъде иначе няма да я вземат и да не правят нищо.

Относно армията дали е многобройна или малобройна...абе какви са тия глупости България никога през последните 50 години че и повече не е имало армия, която да е от значение за нещо или за някого. Всички знаем, че военните и парите, които се отделят за тях са просто поредното осмукване на държавни пари. Каква полза от тия тъпи военни? Каква полза изобщо от някаква смешна армия, която е достойна за подигравка и каква дисциплина и на кой му е нужна като те отиват да си вземат парите знаят си вали гърми ще ги вземат, заемче ще им отпуснат, едно голфче тройка с мп3йка и да живее нашият войник, пей сърце изобщо отвсякъде.

Същото ми е мнението и за ченгетата, дано всички гладни да умрат дето потни вода не са пили и праят само мръсотии на хората и ми важнеят насреща, що не ви еба майката шапкари долни.

@Cassiopeia
Значи държавата да забави с една - две години кариерата на младите хора и да прахоса милиарди левове, с които не разполага, за да има после какво да си разказват хората по банкетите? Ти в кой свят живееш? Единствената функция на казармата е била да се поддържа голяма по численост армия, която да ни защитава от турците и империалистите. Вече няма нужда от такова скъпо удоволствие като наборна военна служба и логично е премахната. Числеността на армията в днешния технологичен свят няма значение. Никой цивилизован не ползва пушечно месо с автомати и щикове, за да защитава границите си.

ми Army of Lovers :wink:

Само да отбележа нещо по едно мнение по-горе за негативите или "извращенията". Аз също съм слушала за много лоши неща, включително за самоубийства на млади момчета, неиздържали психически, но колкото и цинично да прозвучи, това отново е каляване на Духа. Да се справиш с някаква "измет", която не е гаранция, че няма да срещнеш в цивилния живот. Отделно от това, знам и за случай, когато едно момче с "връзки" го отърват от армията да служи, кандидатства и влиза в УНСС и малко след това при нелеп инцидент го застрелва съседа му- депутат от тогавашното ново СДС. (проверете архива от март 1996)
Има много инциденти, но преобладаваща част от военните, които познавам и са били в казарма нито са станали наркомани от там, нито са ползвали наркотици. Сега ... гъзарите "кестени" или каквито там са били "бомбета" не знам. Но за тогава са се възпитали едно доста добро поколение, което поне има за какво да говори в компания :wink:

Не разбирам ингилизки :mrgreen:
Звучи ми като армия на разврата

Пък за инцидентите, то при ловджиите има повече инциденти...

@Cassiopeia
Значи държавата да забави с една - две години кариерата на младите хора и да прахоса милиарди левове, с които не разполага, за да има после какво да си разказват хората по банкетите? Ти в кой свят живееш? Единствената функция на казармата е била да се поддържа голяма по численост армия, която да ни защитава от турците и империалистите. Вече няма нужда от такова скъпо удоволствие като наборна военна служба и логично е премахната. Числеността на армията в днешния технологичен свят няма значение. Никой цивилизован не ползва пушечно месо с автомати и щикове, за да защитава границите си.

@Test, не съм съгласен с това, че си против армията
Държава, която не храни своя армия, храни чужда
Аз съм служил в казармата, било ми е трудно, не съм от връзкарите и ма пратиха на майната си
За година и половина една домашна отпуска, колко съм псувал военните и казармата...
Но от днешна гледна точка смятам, че казармата е необходима за човека, но не и за жената :rolleyes:

Я, каква тема сте вдигнали!
Ходил съм в Казарма. Простотия до шия! Смисъл - нулев. Който обяснява как другите трябва да ходят - да ходи той вместо тях!
Хубаво е, че захванахте темата с инвалидизацията вътре. Разни познати получиха трайни увреждания. Сигурно счупеният кръст е направил от момчето - мъж! Бетер от каторгата в Сибир!
И не на последно място! Казармата изтръгна и малкото ми останал дотогава патриотизъм. При най-малкия намек тия, дето се представят за Родината - да искат да ходя да се бия заради тяхната власт - вече ще съм напуснал пределите на държавата!
Какво трябва да значи за мен Клетвата, след като ме заведоха до знамето с автомат в гърба? Ако не отидеш доброволно - те пращат в затвора, с наистина въоръжена охрана.

@ Test, прав си, но и друг момент има. Какви кариери...аз като гледам какви излизат от университетите, направо не знам дали са за кариера, чужбина, казарма, бой. ;) Някои имат нужда от нещо здрав бой и не казарма, ами не знам какво, за да станат хора. Тази година (миналата) са се приемали в техническия по диплома. Ти представяш ли си какво е нивото. Едно време с 5ца и 5.50+ диплома не можеш да влезеш. Нещо междинно трябва. В момента всеки гледа да отиде на работа, да се скатава и да е на заплата 2000+. Не че ми допада идеята за казарма, но не ми и допада идеята някакъв лигльо да ми иска заплата с тези числа, а в същото време да е некво деграде, което е спало на лекции, обикалял е чалготеки и е харчил парите на мама. Този никога няма да си избие заплатата. Ако трябва да се сметне колко изработва реално - тези 2000 лева са му точно годишната заплата.

От: От: От: Какво мислите за казармата?

Аз не съм против армията. Просто смятам, че в наши дни наборната армия е безполезна. Това е просто пушечно месо. Когато има световна война или непосредствена заплаха съм съгласен, че е единственият изход, но сега професионална армия би трябвало да ни е предостатъчна.

@ Test, прав си, но и друг момент има. Какви кариери...аз като гледам какви излизат от университетите, направо не знам дали са за кариера, чужбина, казарма, бой. ;) Някои имат нужда от нещо здрав бой и не казарма, ами не знам какво, за да станат хора.

Няма особено значение кой за какво са го приели и къде. Едно е да те приемат, друго да завършиш и трето да започнеш работа по специалността си. Аз гледам себе си и слабо се вълнувам от съдбата на други хора, които са се записали, но нямат амбиции, мързи ги или нещо такова. Какво правят с живота си е изцяло за тяхна сметка.

Писах в тази тема в началото, но и пак да се повторя.

Казарма трябва да има!
Но не 1-2 години, ами само 40 дни. Толкова са достатъчни!

Който е бил знае за какво говоря. Безсмислието е след това - дослужването, защото там само се учиш на лоши навици.

а относно жените в армията, когато става въпрос за модерни оръжия, какво значение има дали бутона ще се натисне от мъж, жена или дете !

Казарма във вида, в който беше е ясно, че не може да има. Ама някаква военна обща култура си требе, нещо като в Швейцария, ако сте чували за най-голямата армия в Европа. Също пропускате какво правеше армията с орките! Даже и да се измъкне от образователната система, като го пипнеха военните го правеха човек, къде с блага дума, къде с повече кютек:) Нямаше манго без занаят навреме и да не може да чете, сега какво е положението всеки знае.

И по-голяма простотия от това, че не ни трябвало армия не съм чувал, на тоя пацифист дето изцепи тая велика глупост едвам се сдържах да не му лепна един реп за глупостите дето изписа. И да гледаш в канчето на другия и да ръсиш как не ги заслужавал е една от най-долните и гнусни български черти. Ако беше толкова весело в армията, нямаше да има толкова свободни места за войници. Лично познавам няколко човека от варненското военноморско училище, които не станаха военни след като завършиха, а отидоха да кръстосват зеленото блато. Не знам що не останаха тука да си карат голф тройките и да се правят на началници, като е толкова яко да си военен.

От всякъде сме заобиколени с въоръжени до зъби армии и пак има пацифисти дето мрънкат срещу армията, тава само в България е възможно да се случва.

40 дни е летен лагер, а не казарма. :) Военното обучение е съвсем друго нещо. Може да се провежда в училище, като част от общата учебна програма. Няма нужда да е нещо по-специално.

И по-голяма простотия от това, че не ни трябвало армия не съм чувал, на тоя пацифист дето изцепи тая велика глупост едвам се сдържах да не му лепна един реп за глупостите дето изписа.
Я издай кой е тоя, щото аз чета нагоре и не виждам такъв.

Re: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Няма особено значение кой за какво са го приели и къде. Едно е да те приемат, друго да завършиш и трето да започнеш работа по специалността си. Аз гледам себе си и слабо се вълнувам от съдбата на други хора, които са се записали, но нямат амбиции, мързи ги или нещо такова. Какво правят с живота си е изцяло за тяхна сметка.

Аз за продължението не знам, кой завършил, който научил. Казвам само как е на входа. Нещо като преди време фейс контрола. Така да го представя, за да е максимално нагледно. :) Хубава е, че гледаш себе си, но утре няма как да дадеш на себе си още 100 задачи. Ще ти се наложи да сформираш екип. Колкото и неприятно да ти се вижда, така е в бизнеса - хора работят с хора.

Не искам да има казарма, защото е пълна тъпотия и загуба на време. А се става тъп. Всеки, който е минал е сметнал за голям плюс това, че е придобил дисциплина и е станал по-отговорен. Този ефект ако може да се постигне някак.

Re: От: От: Какво мислите за казармата?

Държава, която не храни своя армия, храни чужда
Аз съм служил в казармата, било ми е трудно, не съм от връзкарите и ма пратиха на майната си
За година и половина една домашна отпуска, колко съм псувал военните и казармата...
Но от днешна гледна точка смятам, че казармата е необходима за човека, но не и за жената :rolleyes:

Това е било буквално вярно с казармата някъде макс до края до първите години на 21 век

от тогава бойното поле е различно...

един взвод 18-19 годишни минал 90 дневно обучение със автомати калашников придвижващи се с камиони с брезент - срещу един-два дрона - залагам на дроните няма да разберат кога са умряли факт http://en.wikipedia.org/wiki/Combat_drone

4 оператора на смени с два дрона могат да очистят без 500 души за деня - стига да строени като редова армия и да ги движат с камионите с 40 км в час и да продължат и на следващия ден и на по следващия

ами какво става ако дроните са 100...

Ако някой иска да имаме армия трябва да се инвестира във техника това с казармата е неефективно и глупаво...

Хубава е, че гледаш себе си, но утре няма как да дадеш на себе си още 100 задачи. Ще ти се наложи да сформираш екип.

Читави хора винаги ще се намерят. Проблемът който визираш е, че има прекалено много свободни места за прием на студенти. Това не променя крайната бройка на читавите кадри, които излизат с дипломи. Просто има повече такива, които отпадат или взимат дипломи, които реално не им трябват.

40 дни е летен лагер, а не казарма. :) Военното обучение е съвсем друго нещо. Може да се провежда в училище, като част от общата учебна програма. Няма нужда да е нещо по-специално.

Я издай кой е тоя, щото аз чета нагоре и не виждам такъв.

Ето тоя визирах

Общо взето жените да си стоят и да си бъркат в тенджерите, а не да ми се разхождат с кубинки и да важнеят щото са смешни. Ясно е на всички каква е крайната им цел - да вземат 900 лв заплата, която никъде иначе няма да я вземат и да не правят нищо.

Относно армията дали е многобройна или малобройна...абе какви са тия глупости България никога през последните 50 години че и повече не е имало армия, която да е от значение за нещо или за някого. Всички знаем, че военните и парите, които се отделят за тях са просто поредното осмукване на държавни пари. Каква полза от тия тъпи военни? Каква полза изобщо от някаква смешна армия, която е достойна за подигравка и каква дисциплина и на кой му е нужна като те отиват да си вземат парите знаят си вали гърми ще ги вземат, заемче ще им отпуснат, едно голфче тройка с мп3йка и да живее нашият войник, пей сърце изобщо отвсякъде.

Същото ми е мнението и за ченгетата, дано всички гладни да умрат дето потни вода не са пили и праят само мръсотии на хората и ми важнеят насреща, що не ви еба майката шапкари долни.

Аз останах с впечатление, че просто не му харесва нашата армия в сегашния й вид. Наистина репутацията й сред обществото не е много добра. Може би трябва да отделят повече усилия за PR както се прави в по-напредналите държави. Хората трябва да са горди с армията си и да знаят, че тя е способна да им помогне при нужда.

Re: От: От: Какво мислите за казармата?

Това е било буквално вярно с казармата някъде макс до края до първите години на 21 век

от тогава бойното поле е различно...

един взвод 18-19 годишни минал 90 дневно обучение със автомати калашников придвижващи се с камиони с брезент - срещу един-два дрона - залагам на дроните няма да разберат кога са умряли факт http://en.wikipedia.org/wiki/Combat_drone

4 оператора на смени с два дрона могат да очистят без 500 души за деня - стига да строени като редова армия и да ги движат с камионите с 40 км в час и да продължат и на следващия ден и на по следващия

ами какво става ако дроните са 100...

Ако някой иска да имаме армия трябва да се инвестира във техника това с казармата е неефективно и глупаво...

и понеже не ме отразявате ще се самоцитирам и самокоментирам - армия на земята ти трябва ако ще окупираш / конролираш дадена територия за заедно с цивилното и население без да го избиваш....

Ако ще отблъскваш враг който идва да окупира / контролира част от твоята територия не се сещам за нещо по-добро от дроните като защита :) врагът трябва да се придвижва на големи групи преди да установи контрол върху твоя територия и ще се различава ясно като модел на техниката и облекло от цивилните... Тогава е момента стоте дрони буквално ще жънат и с висока вероятност ще го разубедят...

а и нормалното пво не им въздеиства освен че са 5 пъти по малки от самолет и дават по малка радрна сянка са и начупени като дизайн да не отразяват радарните лъчи директно... на радара нищо смислено няма да се хване, а ако лети високо няма да бъде и термично засечен...

Исторически погледнато средната успеваемост на мисии на дрони досега 10 убити на мисия... и това е за мисии когато врагът е облечен като цивилното население и се придвижва със цивилни превозни средства и се намирам в държава в която всички носят калашников и добрите и лошите

ако врагът се различава по униформа, техника с която се придвижва и по това че е въоръжен за разлика от местните... пилотите на дроните ще имат доста пъти по висока успеваемост...

Горе