Какво мислите за казармата?

От: От: Какво мислите за казармата?

Странно казармата дето съм карал имахме: видео, 2 телевизора, 2 електронни игри с жетони, 1 SP с 20 диска с игри, шахове, табла, 5 тестата карти, библиотека + лични книги, 1 компютър 386 и принтер
Aко е въпросът - аз и моя си техника бях занесъл, и компа дето държах ключа за него беше по-модерен от моя личен. Един боен другар го подкокоросаха старите да се оплаче на ротния, заради техни си вражди. После другите го ритаха в бъбреците, и май го повредиха на акъл, друг човек стана. Диви мангали гавриха висшист, заради числено превъзходство.

От: Какво мислите за казармата?

Другият път се опитай аргументирано да докажеш нещо.

Като на малките деца ли да обяснявам.

Коя конституция? Я да те питам, кога става България република и законен ли е тоя акт?

Народа да е казал нещо, да е възроптал 23 г.? Значи я приема и е съгласен - друг е въпроса дали е законна.

Много плоско се измъкваш, като се опитваш да спориш с мен, аргументирай се. Какво значение има кой какво приема. Пръво - никой не ни е питал, второ, не е направена разяснителна кампания по въпроса и хората не са запознати. Ето виждаш ли как тези решения трябва да се взимат от държавни хора със самосъзнание, а не от обикновения човек ;) Какво значение за законността на нещо има дали някой го приема или не? То е или законно, или незаконно. Пак те питам - законна ли е републиката и кога е провъзгласена?

Много плоско се измъкваш, като се опитваш да спориш с мен, аргументирай се.

Нито споря, нито се измъквам, айде ще ти дам жокер:

Народа е виновен за състоянието в което се намира, не демокрацията. Да ти пиша ли 5 страници с подробности или сам ще се сетиш нататък?

Какво значение за законността на нещо има дали някой го приема или не?

Има значение когато става дума за суверана да ли го приема или не. С мълчанието си го узаконява.

От: От: От: Какво мислите за казармата?

Aко е въпросът - аз и моя си техника бях занесъл, и компа дето държах ключа за него беше по-модерен от моя личен. Един боен другар го подкокоросаха старите да се оплаче на ротния, заради техни си вражди. После другите го ритаха в бъбреците, и май го повредиха на акъл, друг човек стана. Диви мангали гавриха висшист, заради числено превъзходство.

Абе ти от обяд ли почваш да поркаш?
Почвам да си мисля, че си ... комплексар се видя, но да не би в тая казарма всъщност да са ти посегнали на девствеността, че си толкова кибритлия :twisted:
Той имал автомат :-o брех, умрях от страх, как Кумчо Вълчо, докато ГО вдигне с един тупаник се е оказал кацнал на черешата. Смешник. Лелка е майка ти. А ти нали разбра? си НИкой!

От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Абе ти от обяд ли почваш да поркаш?
Почвам да си мисля, че си ... комплексар се видя, но да не би в тая казарма всъщност да са ти посегнали на девствеността, че си толкова кибритлия :twisted:
Той имал автомат :-o брех, умрях от страх, как Кумчо Вълчо, докато ГО вдигне с един тупаник се е оказал кацнал на черешата. Смешник. Лелка е майка ти. А ти нали разбра? си НИкой!
Гледай там чалгичката и сапунката, не се опитвай да ме заговаряш! Прати синчето за военен, той ще ти обясни после. Какво имам да се разправям с тебе, от казионни телевизийки не се интересувам?

Re: От: Какво мислите за казармата?

По принцип-

Държавата е нещо по-висшо от индивида, а самият индивид може да няма никаква собственост в държавата и пак да е пълноправен гражданин. Гражданските права се дават по рождение/произход, но могат да бъдат отнети от държавата по всяко време, ако има съответното провинение. Никой не стои над държавата. Ако имаш земя/собственост ти трябва да плащаш данък на държавата за земята си, а също и в някои случаи да извършваш определени действия, за да я поддържаш/съхраняваш. Ако не го правиш, държавата има право да ти отнеме и конфискува собствеността. Нещата са двустранни, държавата ти дава права, а ти изпълняваш задълженията си към нея. Тя обаче е по-силна от теб, защото представлява организацията на много хора, а ти си отделен индивид. Държавата е исторически феномен на самоорганизация на хората и животът й се простира отвъд отделните животи на гражданите й.

При демокрацията -
За наемателите си е точно така в момента и това са точно демократичните схващания за държавата, на практика. На теория можеш да имаш претенции, но на практика правиш това, което ти кажат и то обикновено е в той ущърб. Всичко това се маскира зад разни лозунги, като "свобода" и прочее. Този режим само привидно ти дава някаква свобода, а всъщност е подвластен на различни полит-икономически интереси, олигархични кръгове и прочее. Тук диктатор са $, а ти си просто болче в машината за правене на $. Държавата тука обслужва финансовите интереси на определен кръг от хора, всичко друго е ала-бала.

При националната държава -
В националната държава, тези схващания и отношения са ненужни, защото хората възприемат държавата като нещо свое и доброволно допринасят за развитието й, дори са готови живота си да дадат за нейното добруване или пък да даряват/полагат безплатен труд за общото, т.е. държавното. А държавата прави всичко в полза на народа/хората, като им осигурява нормални условия за съществуване. Държавните мъже защитават общите интереси на нацията, а не финансовите интереси на различни структури и каквото искаш там. Т.е. хората и държавата са в пълна симбиоза. Такъв е бил режима на цар Борис и България е просперирала.

Били сме се, ама благодарение на демокрацията и капитализма сме просто наематели, защото много от нас нямат никаква собственост, а пък държавата не се управлява от българи.

Не разбирам защо наричаш авторитарните режими лошо нещо. Цар Борис да не е бил демокрад случайно, как се е управлявало царството, одобряваш ли такъв тъп на управление? Говориш ми за референдуми, ще ми кажеш ли имало ли е такива по време на царство България и кой прави първия референдум, той легален ли е или фалшифициран?

Хората са по важни от държавата, тя е създадена за да им помага да живеят по добре, и нейна крайна и последна мисия е да запази народа си жив дори и цената да е нейното падение... и това валдетели в по стари времене са го знаели вътрешно... ако през 1396 се бяхме били до последния човек да запазим държавата и царя над всичко... нямаше да са останали българи за да се възстановим след това...

Последния който беше казал че нация която не може да опази страната си не заслужава да живее / трябва да умре / изчезне / да бъде заличена (според различните преводи) е Хитлер в последните месеци на войната преди да си пръсне мозъка (тия дето трябваше да умрат сега са втора / трета икономика по сила в света и живеят много добре - слабаци без национална държава :)) (стигнахме ли до закона на Годуин http://bg.wikipedia.org/wiki/Закон_на_Годуин )

Преди 1944 година, когато сме имали силна икономика държавата само е създавал блага за гражданите със парите от данъци и НЕ се е месила много в икономиката... (това което е имала обикновено е било фабрики от военно промишления комплекс но и там е имало частни контрактори като в САЩ.. (ДАР - Държавна аеропланна работилница - частен контракторБългарски Капрони“ в Казанлък,

Повечето земя е била частна, много хора са били дребни или по едри фермери, фабриките са били частни

Силната ни валута, която е спомагала икономиката е била обвързана със златото буквално (монета от 100 златни лева - от злато са направени)

Банките са били частни,

Елеткро централите са били частни а Енергоснабдяването е било дадено на коцнесия,
Строителството на ТЕЦ Курило започва през 1927 г. и е завършено на следващата година, когато централата е официално открита в присъствието на цар Борис III. Тя е изградена от белгийската компанияЕлектрическо дружество за София и България, което притежава концесия за производство и продажба на електроенергия в София.

просто е имало нормален бизнес климат за частна инциатива... държавата не се е месила като абсолютен господар, и тук като забравим комунизма (последния който помни излезе в пенсия) ще тръгнат нещата по старо му ...

Т.е. искаш да ми кажеш, че сегашното състояние на държавата може да бъде променено по демократичен път. Ще ми е интересно да видя как по-точно може да стане това. Ама конкретно :) И пак ти казвам, нищо не се узаконява с мълчание. Не може едно престъпление да се узакони, само щото никой нямал против и нищо не правел.

Т.е. искаш да ми кажеш, че сегашното състояние на държавата може да бъде променено по демократичен път. Ще ми е интересно да видя как по-точно може да стане това. Ама конкретно :)

Не, не искам това да ти кажа отговарям ти на въпроса кой е виновен за състоянието на държавата. Как може да се оправи е друг въпрос и нямам намерение да се подхлъзвам на думите ти да пиша фермани. :wink:

И пак ти казвам, нищо не се узаконява с мълчание. Не може едно престъпление да се узакони, само щото никой нямал против и нищо не правел.

И аз пак ти казвам мълчанието е на суверена не на кой да е.

Re: От: От: Какво мислите за казармата?

Куул казах ти да заключваш, че ще се изложим - като гледам добре се излагате. Крумов не чел конституцията, Редрума - Ел Команданте. :D

Били сме се, ама благодарение на демокрацията и капитализма сме просто наематели, защото много от нас нямат никаква собственост, а пък държавата не се управлява от българи.

Заради това схващане сме на това дередже.

Никой не стои над държавата.

Стои, стои чети конституцията.

И собственика на фирма не диктатор.

Нали ще съм им ограничил правата :) Демокаратичните права на дискусия :) А това на редрум заслужава специално внимани

Няма семейство в България което да няма някаква собственост - дори и малко и тези точно който редрум плюе се погрижиха да си я получим обратно каквато е била преди... някой ще каже ама то сме много наследници накрая ми остават 4 декара в някое село.... за какво са ми...

Ми само само с 4 декара поливни и здраво бачкане от март до октомври според един от по възрастните в инвестора който се занимава с земеделие може

1. да се Изхранва 4 членно семейство
2. да се докарат 12 хиляди лева доход за другите разходи

Държата не трябва да управя никой, просто трябва да се бачка... ресурса всеки си го е получил...

пп Наистина не знам семейство, можещо да си проследи корените до преди комунизма по някаква линия (освен кръглите сираци и тези който ненаят кой са им родителите) което да няма някаква собственост (освен ако някой не се отказал - единия ми дядо така заразя 10 тина декара)

Преди 1944 година, когато сме имали силна икономика държавата само е създавал блага за гражданите със парите от данъци и НЕ се е месила много в икономиката... (това което е имала обикновено е било фабрики от военно промишления комплекс но и там е имало частни контрактори като в САЩ.. (ДАР - Държавна аеропланна работилница - частен контрактор „Български Капрони“ в Казанлък,
Прав си, не се е месила в икономиката, но пък се е месела много в живота на хората. Научи се да правиш разлика между икономическа и обществена система/строй. При авторитарните държави пак можеш имаш свободни пазарни отношения, точно както е било в царството.

Кулайс българите искат собственост ама няккой друг да я работи, искат и добри заплати ама само да ги вземат. Искат и по-добър живот ама някой да им го уреди. В казармата келешите ще се научат, че живота не само мадами, дискотеки ГОЛФ 2.

Кулайс българите искат собственост ама няккой друг да я работи, искат и добри заплати ама само да ги вземат. Искат и по-добър живот ама някой да им го уреди. В казармата келешите ще се научат, че живота не само мадами, дискотеки ГОЛФ 2.
Не знам за какво повече се имаш, и освен това "келешите" по принцип се справят по-добре в живота от средния курсант. Всяко стадо си има и хубав и лош матрял, но казармата няма на какво да научи един мислещ човек, най-малко пък с насилие ще възпита нещо. Нали видиш мене колко ме възпитаха. Ако почна да поемам - ще стана като тях, а аз ако съм искал - да съм станал военен. Точно военните само вземат, както спомена, болднатото.
Чета в момента за Пол Пот, ама иска регистрация. Знам, че няма да си направиш труда да научиш нещо ново. Предполагам така сте се родили, с неистово желание да се бъркате на другите, без мисъл. Такова нещо не може да се възпита, ни с добро, ни с лошо.

От: От: Какво мислите за казармата?

Не знам за какво повече се имаш, и освен това "келешите" по принцип се справят по-добре в живота от средния курсант. Всяко стадо си има и хубав и лош матрял, но казармата няма на какво да научи един мислещ човек, най-малко пък с насилие ще възпита нещо. Нали видиш мене колко ме възпитаха. Ако почна да поемам - ще стана като тях, а аз ако съм искал - да съм станал военен. Точно военните само вземат, както спомена, болднатото.
Чета в момента за Пол Пот, ама иска регистрация. Знам, че няма да си направиш труда да научиш нещо ново. Предполагам така сте се родили, с неистово желание да се бъркате на другите, без мисъл. Такова нещо не може да се възпита, ни с добро, ни с лошо.

На възраст 18 години няма мислещи хора.

Пол Пот е като Сталин и Хитлер за едни герой за други сатрап. Пък и няма отношение към българската казарма.

Ако сега почнеш да ми разтегляш дъвки за насилието в казармата недей. Така е били, така е и така ще бъде. Това е човешката природа. Човека е хищник и е напълно естетвено слабите да бъдат подчинени. Дали в казрамата дали в живота няма значение

От: От: От: Какво мислите за казармата?

...Човека е хищник и е напълно естетвено слабите да бъдат подчинени. Дали в казрамата дали в живота няма значение
Ниският и средният военен състав е точно слабият в реалния живот. Те ако можеха нещо повече - няма да седят в армията, и да се молят да не ги натирят на ГЗ на географията по разпределение. И се обаждат на началника, преди да напуснат населеното място по назначение, лично съм виждал това. Аз за сержантска заплата няма да си мръдна ГЗ дори по 1 час на ден да седя в поделението! От къв на къв да му козирувам на тоя?
Сред войниците - точно манговците се пласират най-добре, простотията извира! Те ли са доминиращите в живота?

Последно редактирано:

11548_752559264767694_1678508290_n.jpg

Когато трябваше да влизам в казармата беше срамно да си "негоден за военна служба" -НГВС и освен простотиите имаше и нещо, което го няма при наемниците - чувство за принадлежност (Да си част от БА е не само работа)

Редрум иска монархия, а аз считам диктатурата, като единствен правилен начин да се управляват хората (принципно). Виждем, че Кулайс е либертарианец ... (хубаво е всеки да осъзнава, че ако работи ще може да се самоиздържа и да помага на старите и болните, но.. на практика не е така)... Не може всички да са свободни, това е утопия ... природата показва, че само силните, умните и приспособимите имат право да управляват. След полиса Атина... не се сещам за практически съществуваща демокрация. Мисълта ми е, че и комунизма, и капитализмът, и фашизма, и демокрацията са много хубави на книга, но на практика е нужно човечеството да извърви дълъг път, за да може да се наложи, която и да е от тези системи на управление... общото между всичко тях е, че са невъзможни...

Не може всички да са свободни, това е утопия ... природата показва, че само силните, умните и приспособимите имат право да управляват.
Да, фуражките са най умни, квалифицирани и способни да управляват, точно така! Разни доктори и инженери са най-мачкани, от чиста злоба.
Я, Мамите са по в час от вас! Верно там се учиш да скатаваш и минаваш по тънка лайсна, ама аз отидох готов научен на това.

Да, фуражките са най умни, квалифицирани и способни да управляват, точно така! Разни доктори и инженери са най-мачкани, от чиста злоба.

Да си командир и организатор са умения неприсъщи на добрите лекари и учени. Пример Здравнтот министерство до сега министрите все лекари без управленски опит. Следва провал на цялата здравна система. Военен министър не ходил в казарма WTF ?!? че чак искаше книга да издава със секретните военни сделки и операции.....

Дори на върха в славата си като такива те си остават крайно незаинтересовани и разсеяни спрямо околния свят. Не случайно природата е сложила на върха на хранителната верига хищниците, а не преживящите чифтокопитни

Горе