Какво мислите за събмита по социалките

traiki

Well-Known Member
След наказанията на пингвините, тигрите и всички останали животни от цирка на Гугъл, какво мислите за събмитването в социалните мрежи - одобрявате ли го или не? И в същия този ред на мисли - има ли значение описанието дали ще бъде спиннато, едно и също за всеки линк или дори взет текст от линка, който ще събмитваме?

ПС: Ако темата не, е за тук - моля преместете я

От: Какво мислите за събмита по социалките

Както и преди съм казвал - никога не съм ползвал социалки. Е, преди ползвах свежо, но го ползвах само и единствено за трафик, докато не ме баннаха, щото успях да им разбера системата. А за тези, които се питат какво правят и дали да ползват социалки, бих им препоръчал това. Според менако послушате съветите и един такъв линк да си осигурите, това ще е много по-ценно от 10-20 социалки.

БГ социалките са силно оспамени така че няма смисъл да си губиш времето там. Ползвай g+, twiter, linkedin, facebook, pinterest и други не ти трябват.

бг социалките в момента са загуба на време и само вредят на сайта. ако преди са имали някаква стойност подобни линкове, вече я нямат. а за трафик може да говорим само за svejo, тя си е ок. обаче напоследък и тя започва да гъмжи от спам.

Добре, а има ли значение описанието, което ще се ползва, тъй като гледам масово се използват едни и същи текстове....

Крайно време е да забравите за "автоматично събмитване", платени връзки и т.н. :) Загуба на време и пари: https://support.google.com/webmasters/answer/66356?hl=en

Иначе да, facebook и останалите, които се споменаха са достатъчни. Заинтригувайте малко хората, стига сте спамили :p

Добре, а има ли значение описанието, което ще се ползва, тъй като гледам масово се използват едни и същи текстове....

Естествено! Представи си, че събмитнеш статията от новия си сайт в свежо и оставиш текста така в свежо ще се индексира по-бързо и твоя сайт ще излезе, че е копирал текста. Винаги се използват различни текстове, но РЪЧНО написани. Ако разчиташ на шмекериите със спинването... :?: твоя си работа.

Ако имаш статия и я вкараш със заглавието и началото ѝ (1-2 изречения) в няколко социалки, винаги е полезно стига да е в правилната категория (иначе има нерелевантни ключови думи, което поражда съмнение за спам). Това с duplicate content го намирам за нерелевантно в случая, защото твоят материал е по-дълъг, а и от там има линк към твоя оригинал, а не обратно. Дори най-тъпият бот алгоритъм може да се сети кой е източникът. Желателно е да се използват социалки, в които anchor на линка към статията ти е заглавието на статията ти, а нещо от типа "Прочетете повече".
Да си вкарваш главната страница на сайта в социалките в повечето случаи е безмислено. Релевантните линкове с подходящ anchor към вътрешните страници (страници със статии) са по-полезни.

За нов сайт е задължително при събмит заглавието да е различно! И не е вярно, че Google му пука кой е източника! Прекалено често вади агрегатори и социалки преди сайта източник. Ще ни се да света да е едно прекрасно място и Google бот да е част от него, но не е.

Аз пък си ги ползвам и колкото и всеки да казва че файда нямало... Г мисли иначе ;)
Разбира се, не ги карам наред но все още има и добри БГ социалки дето собствениците им ги пазят от спам и линкчето от там си е.. линкче. ;)

и аз си пускам в 5-10 винаги не ми е навредило

Горе