Какво ползвате за карта с интернет извън EU? eSIM

Blinky

Owner
Здравейте, приятели.

Пиша тук, защото знам, че ще получа доста добри предложения за някакво решение, което да проучат и евентуално да ползвам.

Интересувам се има ли някаква предплатена карта или алтернатива на моята Виваком карта, с която с някакви иормални суми да ползвам интернет извън EU, както в EU?

Попаднах на това:

Не знам колко добро решение е. Не съм някакъв много пристрастен към идеъда съм винаги онлайн, но в този случай нуждата идва най-вече от това, че се ползва за локации и намиране на местни забележителности.

Вие какво мислите, какви решения използвате? Ще съм благодарен да прочета от опитни хора, които вече ползват нещо.

Благодаря много.

Аз ползвам физическата карта без мобайл данни и си купувам еsim(най-често BNESIM).Така есим покрива датата,а от нормалната си всекидневна карта само получавам обаждания(това ми е показала практиката като най-евтино решение).Много зависи и за къде се ползва, но повечето провайдъри имат сходни цени,въпроса е покритието.И при повечето доставчици има почти без пари дата,но разговорите са супер скъпи,затова ползвам схемата по-горе😁.Някой път се правя на баровец и си купувам предплатен есим план със всичко,но е много скъпо.

Новите тел на Мъск Тесла ги рекламират с доживотен безплатен нет
Има ли къде да се види, прочете и закупи. Чувам постоянно, че започва да навлиза силно, но около мен още няма никой. Ако някой има информация, основно са ми за интернет нуждата.

Esim е добър вариант, има много сайтове предлагащи esim абонаменти. Ако е за Великобритания може да си вземеш предплатена карта като пристигнеш, или си поръчай английска карта от ало.бг или базар и си я зареди преди да тръгнеш

https://www.lycamobile.co.uk/en/
30 дневни оферти предплатени
25GB/£10, 50GB/£15 в момента даже имат 50% отстъпка за нови потребители и стават съответно £5 и £ 7.50

30 дневни оферти предплатени
25GB/£10, 40GB/£15

Аз ползвам лайката, жената гифгаф никави проблеми в България през роуминг. Тези оферти освен интернета имат и по 100-150 международни минути и напълно безплатни разговори между ЮК номера. Не се изискват лични данни за активация. Слагаш някакво име и някаква предлатена дебитна карта и си готов.

Ако не можеш да си поръчаш сим карти с доставка до България мога да ти донеса няколко в края на юли. Не струват нищо ;)

Последно редактирано:
Крумов, мерси. Ще е за началото на май месец. Тогава ще ми е нужна и за може би 1 седмица. Идеята е наистина да успея да не се загубя и да мога да разчитам на телефона си.

Това как точно работи? Купуваш, слагаш в телефона и съм аз?

Имам слот за втора карта. И то точно такава. :)

Nano-SIM + eSIM
IP68 dust tight and water resistant (immersible up to 1.5m for 30 min)

карти с доставка до България
По 10лв са в България

На тези цените не са им лоши, може да ги пробвам по натам за Сърбия. Виж специално за UK тарифите @Blinky

Крумов, мерси. Ще е за началото на май месец. Тогава ще ми е нужна и за може би 1 седмица. Идеята е наистина да успея да не се загубя и да мога да разчитам на телефона си.

Това как точно работи? Купуваш, слагаш в телефона и съм аз?

Имам слот за втора карта. И то точно такава. :)

Nano-SIM + eSIM
IP68 dust tight and water resistant (immersible up to 1.5m for 30 min)

къв ти е телефона?

Гледам сега новите планове на йетел има 4гиги за балканските страни, не знам как е на другите оператори. Ако ползваш Google Maps за навигация, може да си свалиш локално копие на страните, където ще ходиш. Като цяло е хубаво да имаш неква офлайн карта, щото това, че имаш карта не онзачава, че ще имаш нет... и това моем да ти го кажем като за развита държава като Швабия..

Гледам сега новите планове на йетел има 4гиги за балканските страни, не знам как е на другите оператори. Ако ползваш Google Maps за навигация, може да си свалиш локално копие на страните, където ще ходиш. Като цяло е хубаво да имаш неква офлайн карта, щото това, че имаш карта не онзачава, че ще имаш нет... и това моем да ти го кажем като за развита държава като Швабия..
Да. Това съм го направил, но има други услуги, които ползвам, резервации, графики на транспорта, билети, някакви програми, Ивенти. Да беше само картата. :)

Да. Това съм го направил, но има други услуги, които ползвам, резервации, графики на транспорта, билети, някакви програми, Ивенти. Да беше само картата. :)
Само за УК ли е в крайна сметка?

Имай предвид, че 7а има само 1 слот за карта (физическа), другата е eSIM.

Горе