Какво ползвате за карта с интернет извън EU? eSIM

За Европа е. Великобритания, включвайки Уелс, Шотландия и Западна Ирландия. За Сърбия не знам. Там скоро не мисля да ходя.
ако е за UK ще ти дам направо физическа карта подарък на GiffGaff имам около 100 бройки, само си я активираш онлайн - има указание как се активира , зареждаш 10 Евро и цял месец си ползваш както войс така и дата

ако е за UK ще ти дам направо физическа карта подарък на GiffGaff имам около 100 бройки, само си я активираш онлайн - има указание как се активира , зареждаш 10 Евро и цял месец си ползваш както войс така и дата
Нужно ли е да съм там, за да я ползвам, мога ли от друга държава да се ползва?

Нужно ли е да съм там, за да я ползвам, мога ли от друга държава да се ползва?
не, аз съм си активирал английските номера без да съм стъпвал в Англия . От всякъде може да ги активираш и зареждаш.

Доколкото писа Нода, той телефона ми ще видя дали поддържа физическа такава. Иначе ще се радвам. :)

Доколкото писа Нода, той телефона ми ще видя дали поддържа физическа такава. Иначе ще се радвам. :)
ако телефона ти е с 2 сим карти слагаш в слота картата и я ползваш без никакъв проблем. От България може да си я активираш , ползват мрежата на Йетел за роуминг. Най хубавото от всичко е, че веднъж заредиш и докато има някаква сума в картата не се деактивира както е при българските оператори. Аз последно едната ми карта съм я зареждал с 40 евро 2022 година и още си е активна и със сумата в нея. Трябва обаче на 6 месеца да прозвъняваш за 10 секунди на някой от номера за да се вижда , че е активна или да ползваш интернет от нея.

Темата става топ. И както винаги топ потребителите са с доста информация. :) Сега ако някой пита защо го поддържаме този форум като хоби, дано си е отговорил. Най-вече заради вас.

Иначе щях да съм като слепец е UK без нет. :)

Важното е да не се озова където съм тръгнал и да се окаже, че нещо не е ОК. Тук ще видя дали може да минат реални тестове. :)

Споко, освен ако не ходиш да търсиш изоставени крепости из чукарите, все ще си на линия. Най-малкото из градовете ше се закачиш за някок ВИФИ, тука в Швабия и по селата, големите оператори са пуснали Хотспотове, дето си плащаш на ден, седмица и ползваш. Виж си и българския доставчик за роумин в УК дали няма някой добака, слагай и нея. По+важното е чадър да си вземеш, отколЕ дата.

Споко, освен ако не ходиш да търсиш изоставени крепости из чукарите, все ще си на линия. Най-малкото из градовете ше се закачиш за някок ВИФИ, тука в Швабия и по селата, големите оператори са пуснали Хотспотове, дето си плащаш на ден, седмица и ползваш. Виж си и българския доставчик за роумин в УК дали няма някой добака, слагай и нея. По+важното е чадър да си вземеш, отколЕ дата.
Да, нещо такова ще се ходи. Замъци, крепости, какво да хванем като транспорт. Къде да се яде най-близо. :)
А ако изнемощеем от идеи, да видим какво пише в някой гайд какво да се гледа в местността.

Да, нещо такова ще се ходи. Замъци, крепости, какво да хванем като транспорт. Къде да се яде най-близо. :)
А ако изнемощеем от идеи, да видим какво пише в някой гайд какво да се гледа в местността.

Туристическите замъцинса друга бира.

Ей ти и за хотспотове, ако съвсем я закъсаш

Тва гледа ли го?

Пише, че става и аз частни клиенти и че може да го "натрупаш" до 25гига
Не съм. Знам, че с скъпичко само. Аз съм с Акаунт мениджър, ще видя дали ще може да се оправи той. :)

Не съм. Знам, че с скъпичко само. Аз съм с Акаунт мениджър, ще видя дали ще може да се оправи той. :)
Че ко му е скъпото? За 20 кинта, 10гб за месец.

10 ГБ аз ги изразходвам за 2 дни принципно с Ютуб
Сравнено с есим офертите даже е евтино.

@Blinky

Може и без акаунт менижерчето

• Допълнителният пакет може да бъде активиран и деактивиран чрезMyVIVACOM, обаждане към център за обслужване на клиенти на номер 123 и през канал Корпоративни продажби.

Темата е много полезна за eSIM картите и я подкрепям.

Чудя се обаче в ситуацията на @Blinky на който му трябва карта само за UK, защо е необходимо използването на трета фирма а не се вземе eSIM директно от английски оператор, всички те, предлагат предплатени eSIM карти ???
Мога да дам пример с Lyca Mobile

1. Избираш 30 дневен план- в случая има промоция 25GB- £10.00 £5.00 с не ограничени минути и SMS-и

1.png

2. Избираш eSIM преди чекаута - Активира се след като пристигнеш в UK (инструкции за активация ТУК) (с една дума включваш телефона като кацнеш и готово)

3.png

3. Плащане чрез:​

• Apple Pay / Google Pay​

• Debit/Credit card

• Revolut Pay

2.png

4. Използването на колелета и тротинетки под наем е силно препоръчително

pexels-scalfoni-12124974.jpg

@Krumov само трябва да каже дали не трябва да се прекрати ръчно до 30 дена за да не таксува за нов месец
То те пита при плащането да има ли автоматично продължаване и чекваш ако искаш. За спирането може и ръчно а може и тази карта с която платиш да е еднократна като в Революта създаваш я само за едно плащане 😉

Горе