Колеги за печата няма никакви изсквания, направих си един с името на БГ и ЕН+ EИК номера за всеки случай, ако трябва някъде. До сега съм ползвал печата само в банката и там даже казаха, че вече не ми трябва прия тях, а всичко ще става с подпис
Имам още едно питане, надявам се да е последно. Понеже ще се пробвам и аз да правя онлайн магазин, като искам да закупувам стоките от други страни през интернет, говорим за Китай и не само. Та днес говорих със счетоводителката, но тя не е напълно наясно, а аз искам да и обясня добре нещата, за да ги разбере, а всички тук имат подобен опит, та реших пак да питам. Да речем харесам си някаква стока и си я купувам, парите излизат от сметката и отиват при търговеца да кажем днес на 24.10. и ако търговеца може да ми издаде фактура дори и на английски, ми я издава на същата дата и аз нямам нужда от друга фактура за този разход нали? Няма нужда да издавам фактура от негово име, ако обаче той няма възможност да кажем да ми издаде фактура, аз мога да си взема един кочан с фактури и да напиша една като имам точните суми и имената и данните на двете страни? Така ли е или нещо пак бъркам?
И след като вече дойдат нещата, минат през митница, там платя мито и ДДС, където надявам се ще ми дадат документ за тези плащания, нещата официално са внесени и вече имам всички разходни документи. Разбира се освен ако няма определени изсквания за внос на тези продукти, но се надявам че моят случай не е такъв.