Какво разбрах...

HuKuToy

New Member
Здравейте и от мен.

Сигурен съм,че това не е подходящия раздел за темата ми,но се надявам това да не е толкова голям проблем,а ако е винаги може да бъде изтрита,нали така?

Чета разни постове във форума от доста дълго време,но не съм направил нищо с което да изкарам пари,може би защото нямам нужните знания,но както и да е,това не е толкова важно.
И аз както всички останали изкам да достигна някаква финансова стабилност и доходи от интернет,да изкарваш без да даваш много от себе си,това е страхотно чувство,но след като чета сайта от месеци може би стигнах до един извод.

В сайта са малцина които правят истински пари и това как го правят е тяхната тайна,а основните посещения са от 12 годишни келеши които нямат пари за цигари или да пият кафе с гаджето и търсят някаква алтернатива и точно на тази 12 годишна аудитория от читатели бих казал едно "Момчета, пари не се изкарват просто така,никъде по света няма лесни пари,освен ако мама и татко не са вече милярдери и вие да ги превърните в милионери"!

А към по-сериозната част от читателите и създателите на форума ще се обърна със следното.
Аз съм от този ти хора които проучва преди да даде начало на някакъв ход и определено искам някои грамотен човек да ми даде сериозни алтернативи за доходи ,а не от типа на Бъкс.то да кликам като най-големия тъпанар за 10 цента на ден и да се надявам след 10-15 месеца да получа 60 долара и като ги получа да се замисля,че ако бях работил някъде през времето което съм отделял да щракам съм щял да изкарам 260...

Така,че с нетърпение ще чакам сериозни идеи и предложения.
 
От: Какво разбрах...

Ако наистина беше изчел по-голямата част от важните теми, може би твоята тема нямаше да изглежда точно така. Хубаво е, че си цениш времето, че не ти се занимава с бъксове и т.н., НО за да стигнеш до "големите пари", трябва да си добър в нещо. Както казват "Всеки луд с номера си". Като за начало можеш да споделиш на теб какво ти е интересно. Дали имаш желание да "пишеш" уеб сайтове, да им придаваш приятен "външен вид" или вече да развиваш дадени такива. Малко са хората, където могат да огреят на повече от 1-2 места. Определи си сам ти от кой си, за да можем да те ориентираме и ние или по-просто казано "Помогни си сам, за да ти помогнем и ние".
 
От: Какво разбрах...

Интересна тема... тоя филм с 'всеки може да прави лесни пари от нета' мисля, че почва да отшумява... Допреди 3-4-5 години може и да е ставало така - праскаш един блог, слагаш му адсенс и си щракаш с пръсти, ама в днешно време е доста по-трудно. Май най-вече заради огромния брой хора, които това правят.
Сега съм на мнение, че тая схема работи само ако си добър в СЕО-то, иначе доста трудно... Ако допреди можеше да направиш пари само с готина идея за сайт, сега незапълнени ниши се намират все по-трудно и битката е по-скоро кой ще го направи по-добре, а не толкова кой ще се сети първи. Поне така си мисля....

Лично аз 'лесни пари от нета' никога не съм правил, могат да се правят, ама далеч не са лесни - както навсякъде и тука си се иска много труд. За мен това, което работи е - ставаш много добър в нещо перспективно и го правиш.
 
От: Какво разбрах...

http://turbobit.net/partner/?PHPSESUD=9487F8D4DBB12E457A3C4A7E3C1B3236

Регистрирай се тук . Качваш някакъв файл (музика , порно клипче , нещо интересно) и разпространяваш линка с качения файл по няколко форума . За всяко сваляне печелиш пари . До момента (от септември) съм направил 40 $ по този начин . Просто намери форум който да е на тематиката на която качваш файловете и за нула време почваш да правиш пари . Изплаща се на всеки 10$ по пейпал .
 
От: Какво разбрах...

Агайнст ме разбра донякъде ,но този другия прятел изглежда не.. Виж прятелю,не ми се занимава да флудя така или иначе запълнената мрежа с лайна,това отново е губене на време и не научаваш нищо,не се развиваш и си оставаш паразит в интернет пространството,никои и нищо и никои няма да запомни името ти с нищо освен да влизаш в черните списаци на разни сайтове и форуми.
Неискам да те обиждам,може да изкаравш добри пари по-този начин,дори няма да се очудя ако е така,това е твоя начин и може да е успешен,но аз не бих го избрал,предпочитам да вложа време и идеи в нещо преди да започна да изкарвам пари,а когато започна да съм доволен от това което съм създал.
 
От: Какво разбрах...

Не говорим за спам . Говорим за намиране на форум на определена тематика . Пускаш си една тема с линка по тематиката и това ти е работата общо взето . Не говорим да спамиш наляво надясно с линка ти . Един път качен линка си седи в форума и ако на някой му трябва файла ти си го сваля и си трупаш пари . Идеята на това е че примерно с тия пари си купуваш някакъв домейн , след това с следващите си заплащаш хостинга и така нататък . Идеята е че няма да влозиш никакви пари (само малко време) в началото на "бизнеса ти" или най малкото ще си платиш нета за 1 месец за да правиш други работи и така . Не агитирам никой да ползва програмата или да спами . Всеки се дразни от спама (имаше някакъв случай на някъв супер голям спамер в Америка му наспамиха пощата с писма за удължаване на ...) но в форум с определена тематика без проблем може да си пуснеш линка (ако е качествен разбира се ) .
Другото което мога да ти предложа е влагане на собствен капитал за закупуване на стока , като след това си я препродаваш с 50% надценка примерно (ще ме извиняват някои хора ама не може в аукро да се продават телефони които струват 100$ за 300 лв. ама докато има балами ще има и тарикати) . Преди време продавах в аукро тия китайските телефони като един струваше около 80$ ( i9++ ) а се продаде за 200 лв. . Просто след това (въпреки че клеинта беше доволен) ми беше гузно от това и за това спрях да продавам там телефони ( а и много почнаха да продават и се пренасели с такива телефони)

Интересна тема... тоя филм с 'всеки може да прави лесни пари от нета' мисля, че почва да отшумява... Допреди 3-4-5 години може и да е ставало така - праскаш един блог, слагаш му адсенс и си щракаш с пръсти, ама в днешно време е доста по-трудно. Май най-вече заради огромния брой хора, които това правят.
Сега съм на мнение, че тая схема работи само ако си добър в СЕО-то, иначе доста трудно... Ако допреди можеше да направиш пари само с готина идея за сайт, сега незапълнени ниши се намират все по-трудно и битката е по-скоро кой ще го направи по-добре, а не толкова кой ще се сети първи. Поне така си мисля....
Лично аз 'лесни пари от нета' никога не съм правил, могат да се правят, ама далеч не са лесни - както навсякъде и тука си се иска много труд. За мен това, което работи е - ставаш много добър в нещо перспективно и го правиш.

Това е самата истина . Всеки втори блог вече се прави с цел монетизиране с Адсенсе или някоя друга програма , но това определено си остава само за хора напред с материала .
 
Последно редактирано:
От: Какво разбрах...

Какво мога да споделя с теб - пари се изкарват трудно. Още по-трудно в интернет. Всичко е точно обратно на това, което казват разни хора, че било лесно, че незнам си какво. Пълни глупости. За да се успее в интернет според мен са нужни няколко неща - много свободно време, което да вложиш в работа по проекти, много постоянство, всеки ден да работиш по няколко часа много желание да се учиш от грешките си, а не да ги приемаш негативно. Всяко начало винаги е трудно, но грешка след грешка, постепенно ще намериш правилен път. Най-важното според мен е да се придобият умения за правене на качествено SEO, защото истината според мен е в трафика от търсачките. За методи за правене на пари според моите наблюдения, хората правят стабилни пари от качествени афилейт сайтове. Можеш да потърсиш в афилейт секцията за такива мрежи, които предлагат продукти и твоята работа е да си избреш някой и да го промотираш. Ако смяташ, че създаването на сайтове и оптимизирането за търсачки е това, с което искаш да се занимаваш, започни от началото. Направи си сайт, пробвай да го изкараш на челни позиции в гугъл, проучи си конкуренцията за съответната ключова дума, направи си схема, което трябва да следваш за да биеш конкуренцията, постави си цели и ги постигни, изпровай нови методи, бъди креативен. Парите няма да потекат като река от самото начало, всичко зависи от теб. Колко бързо ще се учиш, колко бързо ще се развиеш и колко постоянен ще бъдеш в работата си. Приеми това все едно си на всяка друга работа, но разликата с другата работа е, че тук работиш за себе си, усъвършенстваш се и един ден, може да е след месец, но може и след година, важното е да не се отказваш, а да се развиваш постоянно, може би тогава ще дойдат плодовете на твоя труд. Никой не ти дава гаранция, че ще изкараш пари, никой не ти дава гаранция, че ще са много пари. Всичко зависи от теб, от желанието ти, от възможностите ти, от упоритост и от времето. Но със сигурност това не е начин да изкараш бързо и лесно пари. Ако ти трябват такива пари, по-добре върви носи мебели, копай по строежи и т.н. и след месец със сигурност ще имаш някакви пари, но това не е така с работата в интернет :)

Това е моето мнение. Аз не съм изкарал все още нищо интересно като сума от интернет, но ще работя това да се промени. Бъди винаги оптимист, позитивен и постояннен в работата си.

Успех!!! :)
 
От: Какво разбрах...

Няма нищо "тайно". Не знам какво си прочел, но по-голяма част от тези които печелят кинти тук са хора, занимаващи се с аф. маркетинг.
Избираш ниша и съответно продукт с добра конверсия. Правиш проучване на ключовите думи - намираш тази с малка конкуренция и доволно търсения месечно.
Регистрираш домейн с тази дума. Правиш wp блог, слагаш готина тема, даваш на някой да ти пренапише/напише няколко статии. Добавяш първоначално няколко и после през определен период от време(1-2 седмици) по още една статия. След като направиш тези неща, почваш с линк билдинга - добавяш в социални мрежи, директории за статии, слагаш сайта като подпис в няколко тематични форума и пишеш, и т.н. Гледай да не прекалиш с линк билдинга.
Има доста начини, но това е един от най-дългосрочния и съответно изискващ най-малка инвестиция. Препоръчвам го !!!
Късмет
 
От: Какво разбрах...

Почнах да се замислям и да направим една статия от сорта на .. Занимавам се с това и това и това . От тези неща спечелих Х броя пара като махна разходите имам У броя печалба . Само трябва да може да се вижда само от хора с повече мнение или итраде за да не я видят "неподходящи очи" но тогава се губи смисъла от темата защото идеята е за някои новобранец да се ориентира кой колко печели горе долу и за какъв срок от време .
 
Re: От: Какво разбрах...

Няма нищо "тайно". Не знам какво си прочел, но по-голяма част от тези които печелят кинти тук са хора, занимаващи се с аф. маркетинг.
Избираш ниша и съответно продукт с добра конверсия. Правиш проучване на ключовите думи - намираш тази с малка конкуренция и доволно търсения месечно.
Регистрираш домейн с тази дума. Правиш wp блог, слагаш готина тема, даваш на някой да ти пренапише/напише няколко статии. Добавяш първоначално няколко и после през определен период от време(1-2 седмици) по още една статия. След като направиш тези неща, почваш с линк билдинга - добавяш в социални мрежи, директории за статии, слагаш сайта като подпис в няколко тематични форума и пишеш, и т.н. Гледай да не прекалиш с линк билдинга.
Има доста начини, но това е един от най-дългосрочния и съответно изискващ най-малка инвестиция. Препоръчвам го !!!
Късмет

Именно все още няма нищо сложно да се направи такъв сайт който да изкарва $$$ (трицифрена сума в долари) на месец ... А освен това се учиш на сео за чужбина което си е ценно умение :) може и да не се случи този първи сайт да се развие до $$$$ но ако целтати е да гониш $$$$ и първата си фирма ще го постигнеш с повечко сайтове като прилагаш това което си научил от първия си сайт .... :)
 
От: Какво разбрах...

Coolice е прав.Не е страшно а и не всеки път се получава.Аз имам 7 сайта но само 2
се развиват добре.Що се отнася до незаета ниша то такава не остана.Прави това
което ти е на сърце.И по мое наблюдение по-добре се развиват "живи" сайтове.
Имам предвид сайта да не изглежда като техническа характеристика на ел. уред.
Замисли се защо социалните мрежи пожънаха този успех.Сайта трябва да създава
впечатление в потрбителя за някакво "движение".И най ама най-важното много работа
и много търпение.Това че не влизаш през портал на завод не значи че не работиш.
Работиш и то много повече, така че митът за лесните пари го забрави.
 
От: Какво разбрах...

Здравейте и от мен.

..В сайта са малцина които правят истински пари и това как го правят е тяхната тайна,а основните посещения са от 12 годишни келеши които нямат пари за цигари или да пият кафе с гаджето и търсят някаква алтернатива и точно на тази 12 годишна аудитория от читатели бих казал едно "Момчета, пари не се изкарват просто така,никъде по света няма лесни пари,освен ако мама и татко не са вече милярдери и вие да ги превърните в милионери"!...

Не само във форума е така. В целият онлайн и офлайн бизнес, никои няма да ти каже тайната на своя успех. Магическа формула няма. Има една стара приказка, че "занаят не се учи, а се краде." Тук нещата са сходни.

Харесай си стила на писане на даден потребител, виж къде пише най-много мнения. Погледни, ако има линкове във подписа си. Крадеш, пречупваш го през твоя поглед, видоизменяш го. Правиш нещо свое. Тестваш, учиш се от грешките. Продължаваш напред. Аз съм далеч от истината, че аз, ти или някои друг от форума ще "открием топлата вода".

Наблюдаваш конкуренцията. Тя е здравословно нещо. Крадеш и трафика, потребителите, линковете. Копираш, преправяш, видоизменяш. Правиш по-добър сайт, продукт, услуга.

И си избери, това, което на теб ти е най-интересно. Превърни хобито/та си в професия. Така никога няма да ти се наложи да работиш. :)
 
От: Какво разбрах...

Аз пък съм на мнение, че за "младите" хора като мен (под 18) интернет е най-лесният начин за изкарване на пари - стига да имаш знанията и креативността (идеите). Основни знания по PHP / MySQL , но много иновативни и свежи идеи биха ти докарали един приятен доход като за 15-16 годишен. :)
 

Горе