От: Какво се гледа при отварянето на физически магазин..?
Първо - прав си, че туристите нямат намерение да харчат. Но винаги могат да си купят един часовник със флаг на собствената им страна, че дори и на България. А и освен това сувенири няма да липсват.
Второ - туристите не са само от запада, но и от изтока. Града гъмжи от туристи от близкия изток + японци и корейци. А и студентите да не ги забравяме, все пак са 12 000.
Трето - няма да продавам дрехи, а аксесоари. Ако не знаеш какво е аксесоари - часовници, бижута, портфейли, ключодържатели, колани, шапки, шалове, ръкавици, слънчеви очила, сувенири, гривни и много други.
Четвърто - щом дори в мъгливо време има "глупаци", които правят снимки на обектите, то значи има и кой да се разхожда.
Пето - прав си за конкуренцията, но... и четирите магазина зареждат от един и същ доставчик. Аз сам си внасям продуктите. Точка
ШЕСТО - не отварям магазин, за да привличам само тълпата от улицата. Главната ми цел са онлайн потребителите, които често ме питат къде се намира магазина ми в града, а да им обяснявам, че търгувам само онлайн и че дори нямам и склад си е малко несериозно.
Седмо - започвам бизнеса със собствени средства, а не на заем. Сметнал съм всички разходи. Сумата да кажем е 5 000лв. На разположение съм приготвил тройна сума. Наясно съм със риска, но предпочитам да играя, отколкото да ги слагам в банка с мижави лихви.
Благодаря за критиките.