Cassiopeia
Active Member
От: От: Какво се случва с културата ни?
Има нещо ... трогателно в откровеността ти. Но това, което ме интересуваше "по темата" и по-общо, ако си обсъждаме българската култура е, ти ако примерно се чувстваш ощетен, защото: цените на билетите са високи, режисьорите и сценаристите правят скучни бози с тъпи актьори, които грам не могат да играят, като отидеш на концерт ти пеят на плейбек или не са издавали парчета от 10 години и само каканижат старото добре познато, но си плащаш вход на клуб, ако искаш да отидеш ... и т.н. и в един момент не е много ясно какво точно един министър на културата може да направи за теб или за хората, които са го избрали, за да са доволни и културни.
Това е. Говорим си преобладаващо за култура. Дори не за това какви са артистите- пияници или лежащи на стари лаври, а просто какво да се направи, за да не ни умре културата?
Автобиография на uni-web:
Слушам предимно Рок, но харесвам и много друга музика ( изключвам чалгата ).
За да се подобри всичко, трябва да има първо, едно успокоение в хората, което може а дойде само от гледна точка на финанси. Защото в момента не може родителя да се трепе по цял ден за жълти стинки, да се върне и да има и сили да възпитава деца.
Моята култура в последно време не се разширява от гледна точка на това да съм културен и отзивчив, напротив живота ме прави много агресивен и простащината заля дори и мен, но мен ме зарежи, това си е мой проблем, иначе принцино се разширявам постоянно със знания.
Интересувам се къде какво се случва, но съжалявам , че го правя, защото нашите мили и сладки управници освен да дигнат нервната система на човек друго не могат да направят.
Ходил съм на доста концерти, сега не мога да ги изброя постоянно, последно бях на Сигнал ( пак ).
Имам мнение, и за сценаристите и режисьорите, въпреки, че повече съм насочен към киното от колкото към театъра.
Ходил съм на няколко изложби последната ми беше миналата година на Никола Манев ( даже пихме по едно вино от неговото ).
Виж, автори съвременни не чета, за жалост от четене на книги за програмиране и тем-подобни, както и близо 14 часов ден пред монитора не ми остава много време да се занимавам с четене на книги.
Има ли още нещо което искаш да обясня?
Има нещо ... трогателно в откровеността ти. Но това, което ме интересуваше "по темата" и по-общо, ако си обсъждаме българската култура е, ти ако примерно се чувстваш ощетен, защото: цените на билетите са високи, режисьорите и сценаристите правят скучни бози с тъпи актьори, които грам не могат да играят, като отидеш на концерт ти пеят на плейбек или не са издавали парчета от 10 години и само каканижат старото добре познато, но си плащаш вход на клуб, ако искаш да отидеш ... и т.н. и в един момент не е много ясно какво точно един министър на културата може да направи за теб или за хората, които са го избрали, за да са доволни и културни.
Това е. Говорим си преобладаващо за култура. Дори не за това какви са артистите- пияници или лежащи на стари лаври, а просто какво да се направи, за да не ни умре културата?