angelovarna
Well-Known Member
Това е точно така. Мой приятел ми е споделял неведнъж какво е положението по банките в страната.много грешно си мислят хората , че в банките взимат големи заплати. Знаеш ли колко взимат касиерките и момичетата в клоновете които обслужват клиенти? 1500 лв . Съвсем сериозно. Друг е въпроса , че са се надули като пуйки и не може да се говори с тях все едно банката е тяхна. Точно заради такива надменни служители хората си мислят, че да работиш в банка е нещо Уауууууууу , Не си ли забелязъл колко са сърдити служителките в банките? Да не говорим, че ако се обадиш на супорта на ДСК и в слушалката чуваш операторката да ти говори все едно от някоя друга галактика се обажда и връзката е подобна на аналоговите телефони по време на соца .
Леко заобиколно и по спомен ще се опитам да обясня:
Зад гишетата подбират хора по визия и някакво елементарно икономическо или подобно образование. Заплатите им са малко по-ниски от тези на касиерка в супермаркет. Целта е възможно най-ниско заплащане. Обикновено индивидите работещи там са научили криво-ляво как се работи с част от системата и ако им излезеш от рамчицата с някой въпрос - на момента дават на късо и или започват да гледат тъпо, или ти казват "не може" и край.
Всеки банков клон следва таргети (след което се разпределят наистина мизерни пари ако е покрит таргета, което е почти невъзможно).
Крадат си клиенти и се карат, като на по-симпатини някому хора се пращат по-мастити клиенти, а на други - каквото има.
Управителите на клоновете и те повечето са шушумиги, също ниско заплатени.
За да взимате пари в банка, трябва да сте част от централата й в София и да не сте случаен там.
Въртят се далавери, прикриват се простотии. Мармалада е пълен и това всичкото не е само за 1-2 банки, а навсякъде.
АйФарт/iCard не бих им ползвал скоро услугите след като знам единия от собствениците как фалира компании и краде пари. Също и как си подбират и плащат на персонала - по-зле от банките. Наемат се хора на килограм, уговарят се да работят на по-ниски пари по време на изпитателния срок, след което биват изритвани, освен ако нещо компанията не е много на зор за определен кадър или същия да е станал симпатичен на някого. Често биват уволнявани и жени, направили грешката да обявят че са забременели или да им е проличало. Заплатите не са от високите в сектора, може би доближават средните, но това ми е информация от преди 3 години.
От сайта на Айкард: "Айкарт АД е водещо дружество за електронни пари в Европа, лицензирано от Българската народна банка", но не е банка и като такава (поправете ме ако греша) не гарантира сумите по банковите сметки на клиентите си до Х сума.
С картата от нормалната ми банка този понеделник си платих като пич в самолета, в автобуса в Бавария, както и в ресторанта през ApplePay, има криво-ляво добро банкиране, върши работа. Бих прибегнал до услуга като Револют или подобна като допълваща но не и като основна, където да си държа основно парите.
ПП. Не помня споменах ли, но след изцепката на ДСК вече не съм им клиент.