$INeed$
Well-Known Member
Да, голям е. Дано не остана неразбрах. Нямам нищо против да се краде, навсякъде всеки чопва за себе си нещо, ще е луд ако не го прави. На принципа "Аз поемам всичко на гърба си, трябва да ми се плати за това", нали, извън заплатата. Що не, има логика. Но тук нещата са в обратния ред "Ще крадна колкото мога, пък с останалото ще направя там нещо минимално да има". И тук се получава цялата простащина, която извира от всякъде, където бутнеш.Да де, навсякъде бутат в чекмеджета, ама имат пътища. След като ние нямаме, значи процента дето отива в чекмеджета е твърде голям.
И се разчита на принципа "Всяко чудо за три дни", после да отшуми, след време да се забрави и с нашето законодателство и прокуратура - да се размине, ако въобще стигне до там. И така цикъла се повтаря.
Нашите данъци също плащат заплатите на държавните служители, което пак е кофти, защото повечето там, има и ставащи разбира се, не заслужават нито стотинка от това, на което са ги наели.
Имам един пресен пример. Наредили се полицаи и дебнат хората, които случайно ще се излъжат да минат с 5-10 км/ч ограничението. Познат го спират. Те му обясняват как си вършат работата, а той им отговаря, че ако си вършеха работа сега нямаше да кара с резонанс, защото са му откраднали катализатора пред блока. Имал голямото желание да сложи един нов за 400-500 лева, но нямал вяра в това, че пак няма да му "пораснат крака". Разбирай на това да не се краде. И най-тъжното е, че ги знаят и са едни и същи крадците, но си вършеят по кварталите. Тези вече не плащат данъци и мога да сложа пари на това. Как точно отчиташ пред държавата такъв тип доход?